príjemná horkastá chuť zlatistého ležiaka.
„Rád si k Pilsner Urquell vyberám jedlá a ingrediencie, ktoré umocňujú jeho horkosť. Skvele mi chutí k vyzretým tvrdým syrom a jedlám s horkými bylinami,“ vysvetľuje šéfkuchár Marek Ort. A Martin Repaský dodáva: „Určite mi záleží na tom, aby sa jedlo snúbilo s nápojom. Unikátna komplexnosť chutí piva Pilsner Urquell mi výber nápoja vo veľkej miere uľahčuje.“ Špeciálny jedálny lístok, ktorý obsahuje 6 druhov jedál, Martin Repaský rozšíril aj o pojmy ako Hladinka, Šnyt, Mlieko či Čochtan, čo sú názvy štyroch rôznych štýlov čapovania Pilsner Urquell. Každý z nich sa vďaka svojim špecifickým vlastnostiam hodí k vybraným druhom jedál.
Pilsner Urquell je aromaticky aj chuťovo veľmi výrazné pivo, za čo vďačí kombinácii jedinečných surovín a viac ako 172 rokov nezmenenému procesu varenia. Sladkosť karamelového sladu s horkosťou žateckého chmeľu tvoria vyváženú harmóniu. Práve vďaka tomu sa Pilsner Urquell hodí k výraznejším jedlám, ktorých chuť ešte viac zvýrazni a doplní. V kombinácii s jemnejším a sladším jedlom dokáže naopak Pilsner Urquell toto chuťové spojenie vyzdvihnúť na vyššiu úroveň, ako má samotné jedlo. Práve preto spojenie prvého zlatistého piva na svete a vyberaného jedla dokáže poskytnúť skutočný pôžitok z poctivých chutí.
Pôžitok z poctivých chutí si môžete vychutnať aj vy. Poukaz do Retro Restaurant pre dve osoby v sume 33 eur získate, ak si predplatíte na rok MY Trenčianske noviny v hodnote 25 eur. Noviny je potrebné predplatiť osobne v redakcií na Mierovom námestí 33 v Trenčíne (tel. kontakt: 032/7444742, mail: sport.tn@petitpress.sk).
Autor: tn