TRENČÍN. Vynovených štyridsať stánkov na Mierovom námestí má u Trenčanov úspech.
„Príjemne ma prekvapil výber nápojov. Vianočný punč v každom stánku chutí inak a výborne. Pochvaľujem aj čerešňovú príchuť,“ povedal Michal Letko.
Obľúbené miesto
Trenčianske nápoje oceňujú aj návštevvníci z iných slovenských miest, ale i zo zahraničia. Na naše trhy chodia ľudia z Bratislavy, ale aj zo stredného Slovenska či dokonca Čiech a Poľska. „Doslova milujem túto atmosféru pod vaším hradom. Chodievame sem z celou rodinou každý rok. Deti si dajú nealkoholický punč a my nejaký trenčiansky vychýrený mok,“ povedal Pavel Radosa z Brna. Vianočné trhy v Brne sú podľa neho vačšie a oslovujú vačším výberom. „V Trenčíne to máme ale radšej. Nikto sa tu netlačí a je tu príjemná rodinná atmosféra," dodal.
Trenčianska medovina
Trenčíne preslávil tento nápoj Milan Krivý s rodinou, ktorý zdedil toto remeslo po otcovi. „My sme včelárska rodina. Otec bol včelár a pestoval včely od roku 1970,“ vysvetlil Krivý. Stará receptúra nestratila svoju kvalitu. „Otec bol priekopník vo výrobe medoviny. Mal svoj vlastný výnimočný recept a my v jeho odkaze pokračujeme ďalej. Momentálne máme svoju hlavnú prevádzku v Hornej Súči, kde sú výrobné priestory a naša predajňa je v Trenčíne." Výrobcovia kvalitnej medoviny svetového formátu majú aj svoj stánok na Mierovom námestí, kde počas predvianočného obdobia ľuďom ponúkajú svoj kvalitný medový výrobok. Tohtoročné trhy sú nielen o občerstvení. Mesto v tomto roku obnovilo i trhy so spotrebným tovarom, ktoré ľudia navštevujú na Jaselskej ulici pred Domom armády. Obidve trhoviská sú pre ľudí otvorené do 23. decembra denne od 10. do 18. hodiny.