Sobota, 20. október, 2018 | Meniny má Vendelín

Prirodzená chuť prichádza i do zmrzliny

Letné zmrzlinové osvieženie láka všetkých, pochutiť si môžete už aj na prírodnej zmrzline.

Zmrzlinové osvieženie chutí najmä v lete.(Zdroj: MAGDA ŠVANČARKOVÁ)

Letné zmrzlinové osvieženie láka všetkých, pochutiť si môžete už aj na prírodnej zmrzline.

TRENČÍN. Teplé letné počasie láka nielen na prechádzky, ale i na obľúbenú pochúťku, ktorá za posledných dvadsať rokov už určite nabrala snáď všetky príchute, a nielen tie.

Aké príchute máme radi

Mini prieskum medzi deťmi prekvapil, napriek očakávaným preferenciám ovocných chutí obľubujú aj mliečne. Okrem jahodovej, jablkovej či šmolkovej majú radi aj iné zmrzlinové chute, ako oriešková, kinderková, straciatellová a, samozrejme, čokoládová. Niektorí dávajú prednosť ovocným zmrzlinám, pretože sú svieže.

Článok pokračuje pod video reklamou

„Ostatné zmrzliny sú skôr maslové a sú dosť prifarbované, ako napríklad klasická šmolková,“ povedala Alena Horváthová.
Zmrzlinu majú radi nielen mladšie ročníky, s obľubou si na nich pochutia aj starší. „Ja mám najradšej straciatellovú, cookies, čokoládové, mám rada aj ovocné, ale dávam prednosť takým sýtejším zmrzlinám. Teraz mi zmrzlina chutí určite viac,“ povedala päťdesiatnička Anna Patková.

Zmrzlinárom celý život

Jedinečná zmrzlina v Trenčianskych Tepliciach funguje už dvadsaťjeden rokov. Jej majiteľ Branislav Milanov ju prevádzkuje spolu so svojou mamou a bolo to dokonca jeho prvé zamestnanie. „A snáď aj posledné,“ povedal Milanov.

Zmrzlinu prevádzkujú v sezóne a počas silných mesiacov zatvárajú aj po deviatej. Podľa slov majiteľa Branislava Milanova napriek rokom, zmenám i konkurencii majú stále svoju klientelu a o zákazníkov neprichádzajú. Tí na jedinečnú chuť doma varenej zmrzliny nedajú dopustiť. Podľa slov majiteľa bolo v minulosti dobrým biznisom pre všetkých podnikateľov kúpalisko Zelená žaba.
„Večer, keď sa turisti rozpŕchli do celého mesta, tak šli na večeru, na zmrzlinu, na zákusok. Vtedy sa dobre podnikalo,“ dodal Milanov s tým, že po sezóne je to horšie, a tak na zimu zatvárajú aj oni.

Prirodzené chute

Zaujímavým priekopníkom je aj zmrzlina v centre Trenčína. Svoju ponuku stavia na prírodných surovinách. „Do ovocných zmrzlín pridávame minimálne 30 percent ovocia a nepridávame tam žiadne farbivá. Základnými surovinami je mlieko, živočíšna smotana,“ vysvetlila majiteľka Zuzana Dolinská, ktorá si svojho zmrzlinára i manžela v jednom Boasso Andrea doviedla až z Talianska. Podľa jej slov ľudia na zmrzlinu veľmi dobre reagujú, prekvapuje ich chuť, na akú nie sú bežne zvyknutí.

Najviac sa im páčia ovocné zmrzliny, takisto preferujú novinku - kokosovú zmrzlinu. Zistili, že veľa ľudí ide po farbe, najmä po sýtejších farbách. Okrem zmrzliny majú v pláne ponúknuť zákazníkom i tradičné zákusky a takisto začať s výrobou semifreda. Je to niečo medzi tortou a zmrzlinou a v Taliansku je veľmi obľúbené. „Čo sa týka šmolkov, zatiaľ nevieme, kde ich nájsť, aby sme z nich spravili zmrzlinu. Častokrát sa deti pýtam, či nevedia, kde šmolkovia bývajú,“ dodala.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  2. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  3. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  4. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  5. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  7. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  8. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  9. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  10. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  1. Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA
  2. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  3. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom
  4. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu
  5. Čo nemôžete zaregistrovať ako ochrannú známku?
  6. Potrebujete ochrannú známku pre Váš produkt ?
  7. Netrestajme tých, čo mestu šetria čas a peniaze
  8. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu
  9. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká
  10. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti
  1. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 16 689
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 975
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 482
  4. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 718
  5. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 593
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 8 487
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 7 172
  8. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 5 937
  9. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 5 176
  10. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 940

Hlavné správy z MY Trenčín

FOTO: Bojnice na jeseň sú nádherné

Možno posledný teplý víkend v tomto roku prilákal do Bojníc množstvo ľudí.

Vstup do kina bude za polovičnú cenu

Kino v centre Trenčína oslavuje 80. narodeniny

Artkino Metro si výročie svojho založenia pripomenie na trikrát. Prinesie najúspešnejšie filmy posledných 14 rokov i legendárne československé filmy.

Stovkám malých detí ukázali v Trenčíne techniku, ktorej patrí budúcnosť

Štyristo deťom z prvého stupňa základných škôl z Trenčína a okolia ukázali techniku a drony, ktoré sa stanú prirodzenou súčasťou života každého človeka.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koniec rozprávkového života Mariána Kočnera na Donovaloch (fotogaléria)

Donovaly už podnikateľ, ktorý je momentálne vo väzbe, tak skoro neuvidí.

V Žiari nad Hronom našli telo zastreleného policajta

Bližšie informácie o prípade zatiaľ neposkytli.

V Nitre robili rekonštrukciu nehody, pri ktorej zomrela mladá Oravčanka

Semafory boli v čase kolízie vypnuté. Podľa chodcov je križovatka nebezpečná, aj keď sú v prevádzke. Vždy ich na priechode zastihne červená.

Vybrali SME

Už ste čítali?