Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Prirodzená chuť prichádza i do zmrzliny

Letné zmrzlinové osvieženie láka všetkých, pochutiť si môžete už aj na prírodnej zmrzline.

Zmrzlinové osvieženie chutí najmä v lete.Zmrzlinové osvieženie chutí najmä v lete. (Zdroj: MAGDA ŠVANČARKOVÁ)

Letné zmrzlinové osvieženie láka všetkých, pochutiť si môžete už aj na prírodnej zmrzline.

TRENČÍN. Teplé letné počasie láka nielen na prechádzky, ale i na obľúbenú pochúťku, ktorá za posledných dvadsať rokov už určite nabrala snáď všetky príchute, a nielen tie.

Aké príchute máme radi

Mini prieskum medzi deťmi prekvapil, napriek očakávaným preferenciám ovocných chutí obľubujú aj mliečne. Okrem jahodovej, jablkovej či šmolkovej majú radi aj iné zmrzlinové chute, ako oriešková, kinderková, straciatellová a, samozrejme, čokoládová. Niektorí dávajú prednosť ovocným zmrzlinám, pretože sú svieže.

Skryť Vypnúť reklamu

„Ostatné zmrzliny sú skôr maslové a sú dosť prifarbované, ako napríklad klasická šmolková,“ povedala Alena Horváthová.
Zmrzlinu majú radi nielen mladšie ročníky, s obľubou si na nich pochutia aj starší. „Ja mám najradšej straciatellovú, cookies, čokoládové, mám rada aj ovocné, ale dávam prednosť takým sýtejším zmrzlinám. Teraz mi zmrzlina chutí určite viac,“ povedala päťdesiatnička Anna Patková.

Zmrzlinárom celý život

Jedinečná zmrzlina v Trenčianskych Tepliciach funguje už dvadsaťjeden rokov. Jej majiteľ Branislav Milanov ju prevádzkuje spolu so svojou mamou a bolo to dokonca jeho prvé zamestnanie. „A snáď aj posledné,“ povedal Milanov.

Zmrzlinu prevádzkujú v sezóne a počas silných mesiacov zatvárajú aj po deviatej. Podľa slov majiteľa Branislava Milanova napriek rokom, zmenám i konkurencii majú stále svoju klientelu a o zákazníkov neprichádzajú. Tí na jedinečnú chuť doma varenej zmrzliny nedajú dopustiť. Podľa slov majiteľa bolo v minulosti dobrým biznisom pre všetkých podnikateľov kúpalisko Zelená žaba.
„Večer, keď sa turisti rozpŕchli do celého mesta, tak šli na večeru, na zmrzlinu, na zákusok. Vtedy sa dobre podnikalo,“ dodal Milanov s tým, že po sezóne je to horšie, a tak na zimu zatvárajú aj oni.

Skryť Vypnúť reklamu

Prirodzené chute

Zaujímavým priekopníkom je aj zmrzlina v centre Trenčína. Svoju ponuku stavia na prírodných surovinách. „Do ovocných zmrzlín pridávame minimálne 30 percent ovocia a nepridávame tam žiadne farbivá. Základnými surovinami je mlieko, živočíšna smotana,“ vysvetlila majiteľka Zuzana Dolinská, ktorá si svojho zmrzlinára i manžela v jednom Boasso Andrea doviedla až z Talianska. Podľa jej slov ľudia na zmrzlinu veľmi dobre reagujú, prekvapuje ich chuť, na akú nie sú bežne zvyknutí.

Najviac sa im páčia ovocné zmrzliny, takisto preferujú novinku - kokosovú zmrzlinu. Zistili, že veľa ľudí ide po farbe, najmä po sýtejších farbách. Okrem zmrzliny majú v pláne ponúknuť zákazníkom i tradičné zákusky a takisto začať s výrobou semifreda. Je to niečo medzi tortou a zmrzlinou a v Taliansku je veľmi obľúbené. „Čo sa týka šmolkov, zatiaľ nevieme, kde ich nájsť, aby sme z nich spravili zmrzlinu. Častokrát sa deti pýtam, či nevedia, kde šmolkovia bývajú,“ dodala.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 19 711
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 19 057
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 18 716
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 17 864
  5. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 943
  6. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 7 648
  7. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 633
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 305
  9. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 7 172
  10. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 059
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Policajná kontrola na hranici.

Polícia v stredu 27. januára kontrolovala od rána pri vstupe na Slovensko certifikáty a potvrdenia o negativite na ochorenie COVID-19 na hraničnom priechode s Českou republikou v obci Drietoma v okrese Trenčín.

16 h
Ilustračné foto.

Mesto Myjava adresovalo Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR list vo veci žiadosti o stanovisko k plánovanému otvoreniu škôl od 1. februára.

19 h
Jozef Habánik, rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Podpora excelentnosti a výskumu sú prioritami staronového rektora Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne Jozefa Habánika v novom štvorročnom funkčnom období.

19 h
Ilustračná fotografia.

Zástupcovia šiestich klubov z krajských súťaží odpovedali na naše otázky.

20 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Zvolen patrí medzi lepšie okresy.

26. jan

Pokiaľ ste nezvestné deti videli, kontaktujte políciu.

21 h

Poradia sa od včera zmenili.

14 h

Mnohí vodiči odbočujú na Nedožerskej ceste v Prievidzi doľava, smerom do mestskej časti Necpaly. Podľa dopravnej značky to však robiť nemôžu, čo si mnohí doteraz neuvedomovali.

27. jan

Už ste čítali?