Sobota, 31. október, 2020 | Meniny má AurelaKrížovkyKrížovky

Reštaurácia pri Synagóge víta zimný festival jedla

Gastronomické podniky v Trenčíne sa účastnia kulinárskej súťažnej prezentácie v rámci celého Slovenska.

(Zdroj: MARTIN KARLÍK)



TRENČÍN. Prezentovanie špeciálneho degustačného menu v troch chodoch sa zúčastní spolu zo štyrmi podnikmi v Trenčianskom kraji aj Reštaurácia pri Synagóge v centre Trenčína. Zimný festival jedla organizuje spoločnosť Gurmán - club s.r.o.

Gastronomické podniky na celom Slovensku musia pripraviť špeciálne menu, ktoré obsahuje jedlo z regiónov, v ktorom sa daná reštaurácia nachádza, špecialitu šéfkuchára a jedlo našich starých materí. „Je to jeden z projektov, ktorý prezentuje zážitkovú gastronómiu a nielen tú konzumnú, a keďže radi prinášame do tejto oblasti podnikania moderné trendy, určite to má pre nás svoj zmysel,“ povedal Juraj Boldiš, majiteľ Reštaurácie pri Synagóge.

Skryť Vypnúť reklamu

Juraj Boldiš nedá na súťažné menu, ktoré pripravoval, dopustiť. „Dva chody sa týkajú regionálnych receptov, kde sme čerpali z histórie nášho regiónu a za špecialitu šéfkuchára sme zas zvolili talianske jedlo, ktoré sme si podľa seba upravili,“ hovorí.

Tradičné recepty zastupuje roláda z diviaka s mozaikou, špenátom a králik na čierno so zemiakovými haluškami.
„Divina je súčasťou slovenského národného jedla. Veľa ľudí si myslí, že slovenská kuchyňa sa týka len halušiek, šúľancov či langošov, no nie je to tak.“ Pri jedle, ktoré varievali naše staré mamy, prezentoval menu, ktoré sa v reštauráciách často nevyskytuje. „Králiky chovali kedysi na každom dvore a na dedinách je to tak i dnes.

Nebýva súčasťou jedálnych lístkov, no my ho v našom podniku podávame pravidelne. Králik má vynikajúce čisté mäso a lahodnú chuť.“

Skryť Vypnúť reklamu

V ďalšom chode dávajú organizátori festivalu priestor pre tvorivosť a možnosť pripraviť i recept zo zahraničia. „Teľacia saltimbocca s prosciutto šunkou a šalviovou omáčkou je taliansky recept. To jedlo sa podáva v rôznych verziách, my sme ho modifikovali podľa seba,“ dodal Boldiš. Rezerváciu na tieto gastronomické zážitky si môžete objednať na stránke www.zimnyfestivaljedla.sk.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje
  2. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  3. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  4. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  5. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  6. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  7. Magazín SME Ženy už v predaji
  8. Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné
  9. Pandémia urýchlila štart online duálneho vzdelávania
  10. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?
  1. Pracujete? Vaše odvody zachraňujú podvýživené zdravotníctvo
  2. 1,6 milióna stavených na Trumpa! Kto bude mať pravdu?
  3. O prenájom auta majú čoraz väčší záujem aj malé firmy. Ušetria
  4. Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete
  5. Magazín SME Ženy už v predaji
  6. SPS ukončí rok miliónovými investíciami
  7. Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?
  8. Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť
  9. Fakulta drží tempo so súčasnými i budúcimi trendmi
  10. Poznáte najbohatšie firmy sveta? Podiel v nich majú aj Slováci
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 36 925
  2. Aplikáciu tohto Slováka používajú v 150 krajinách. Ako začínal? 25 062
  3. Pohoda v domácnosti sa odvíja od jednej veci. Neuveríte, od akej 17 816
  4. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 726
  5. Príjem vs. dôchodok. Realita, na ktorú sa treba pripraviť 16 706
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 16 557
  7. Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi? 13 110
  8. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi 12 493
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 289
  10. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 11 110
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

„Panenkovský dloubák“? Neriskujem, že zlyhám, hovorí penaltový špecialista Steinecker

Messi, Totti, Cristiano Ronaldo, či Ibrahimovič by mu mohli čistiť kopačky. Peter Steinecker z Hrádku sa za ostatných šesť sezón ani raz nepomýlil pri kopaní pokutového kopu. V súťažných zápasoch ich už zvládol 20 v sérií.

Peter Steinecker

Podcast je náhrada miestneho rozhlasu

Správy z miestneho rozhlasu patria roky ku koloritu slovenských miesta obcí.

Jednou z hlavných výhod podcastov je, že ich môžete počúvať, keď vám to vyhovuje,“ povedal Jaroslav Kizek z agentúry M KREO.

R. Rybníček: Vyjadrenie pani prezidentky bolo racionálne

Primátori, primátorky i starostovia a starostky robia podľa neho všetko pre to, aby Ozbrojeným silám SR pomohli a celú operáciu spolu zvládli.

Prezident Únie miest Slovenska Richard Rybníček.

Testovanie: V Trenčíne chýba asi 20 percent zdravotníkov, ktorí majú robiť stery

Momentálne má mesto Trenčín na všetkých 50 odberných miest dostatočný počet administratívnych pracovníkov i pomocného zdravotníckeho personálu.

Ilustračné foto.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Na nitrianskom letisku núdzovo pristál vrtuľník americkej armády

Dôvodom neplánovaného pristátia bolo zlé počasie.

Pozitívne testovaný starosta: Najhoršia bola bolesť chrbta

Určite nepodceňujte situáciu. Toto nie je chrípka, odkazuje starosta kysuckej obce.

V niektorých obciach v okolí Trnavy testovanie nebude

Pôvodne začali v okrese Trnava s prípravami na testovanie všetky obce, niektoré však dostali informáciu o pričlenení ich odberových miest k susedným obciam.

Celoplošné testovanie: Fakty, pokyny, odporúčania, najčastejšie otázky

V sobotu a nedeľu sa na celom Slovensku uskutoční prvé kolo celoplošného testovania, ktoré má za cieľ pomôcť zachytiť skryté ohniská nákazy a spomaliť šírenie koronavírusu. Odberné miesta budú otvorené 31. októbra a 1. novembra 2020 od 7. - 22. h.

Už ste čítali?