Väčšina pracujúcich ľudí chodí v dnešnej dobe obedovať do reštaurácií. Pokiaľ však prídete v pracovnom oblečení,môžesa stať, že zostanete bez obeda.
TRENČÍN. Skúsenosť s odmietnutím v reštaurácií majú aj naši čitatelia. Majiteľ stavebnej firmy sa chcel počas obedňajšej prestávky najesť v trenčianskej reštaurácií, kde ponúkajú denné menu. „Keďže mám stavebnú firmu a celý deň som v pracovnom, neprezliekam sa ani cez obed. Prišiel som tam v čistých monterkách, čašník ma však odmietol obslúžiť a poslal ma preč," hovorí nespokojný zákazník.
Podľa Pavla Kašubu zo Zväzu hotelov a reštaurácií typ oblečenia zákon neustanovuje, majiteľ prevádzky sa však môže rozhodnúť, koho obslúži. „Ak si chce reštaurácia udržať svoj štandard, má na to právo. To znamená, že môže vylúčiť hostí, ktorí prídu v pracovnom odeve," hovorí Kašuba.
Dôležité však podľa neho je, aby to zákazníkovi oznámili slušne, neurazili ho a tak oň ho v budúcnosti neprišili. „Niektorí hostia sa nemusia cítiť príjemne, ak sú v reštaurácii aj ľudia v pracovnom oblečení. Preto ich môžu majitelia prevádzok buď oddeliť od ostatných, alebo slušne odmietnuť," dodáva Kašuba.
Autor: luma