Sobota, 15. máj, 2021 | Meniny má ŽofiaKrížovkyKrížovky

Andrej Bičan varil pre maškrtných Trenčanov

Populárny televízny kuchár a moderátor Andrej Bičan (34) navaril mnohým Trenčanov sobotňajší obed. Pomáhal mu taliansky expert Vincenzo Miele, jeden z najlepších tvorcov pizze na svete.

Televízny kuchár Andrej Bičan a majster kuchár Vincenzo Miele z TalianskaTelevízny kuchár Andrej Bičan a majster kuchár Vincenzo Miele z Talianska (Zdroj: MARTIN ŠIMOVEC)

Populárny televízny kuchár a moderátor Andrej Bičan (34) navaril mnohým Trenčanov 28. novembra sobotňajší obed. Jeho sladké čokoládové cestoviny s makom prilákali do prechodnej kuchyne množstvo zvedavých maškrtníkov. Pomáhal mu taliansky expert Vincenzo Miele, jeden z najlepších tvorcov pizze na svete.

TRENČÍN. O obľúbeného vtipkára z televíznej obrazovky sa môžu ženy potrhať. Vie variť, má zmysel pre humor a píše kuchárske knihy. Majú však smolu, Andrej má deti i manželku, ktorých miluje. Nám však zo svojej kuchyne prezradil ďaleko viac.

Skryť Vypnúť reklamu

Si obľúbený televízny kuchár, kedy ťa chytili kuchárske sklony?

Varenie nebolo nikdy v mojich schopnostiach, ja som nebol nikdy variaci dôstojník. My to tak hovoríme, že za nás to v televízii niekto navarí, my sa tak iba tvárime (úsmev). Varíme tam naozaj. Tých dvetisíc receptov dokazuje, že niečo navariť viem.

Ako dieťa si teda mame asi do hrncov a varenia neliezol.

Nie. Keď som bol malý, mal som vždy rád sladké veci. Najväčšiu radosť mi robili makové slíže a makové pupáky. Všetko, čo bolo s makom. Aj buchty s hrozienkami. Aj v súčasnosti sa k maku rád vraciam. Možno je to aj tým, že som vo veľkosklade kúpil strašne veľa maku, ktorý zavadzia a musím sa ho zbavovať. (smiech)

Varíš v domácej kuchyni všetko ty?

Doma varí viac žena. Ja nie som často doma. Máme malé deti a tie pýtajú najmä polievky. Väčšina žien berie varenie ako vlastný osud a o kuchynskú linku sa doma nebijeme. Muži varia raz do týždňa. V sobotu alebo v nedeľu, keď povedia, teraz varím ja! Chlapi sú zameraní skôr na špeciálne jedlá. Klasické kelové, gulášové a kapustnicové záležitosti robia ženy.

Skryť Vypnúť reklamu

Neuťahujú si z teba kolegovia, že sa z muža stal kuchár v zástere?

Práveže tí najväčší odborníci vo svete nie sú ženy. Je to zvláštne, ale najvychýrenejší kuchári sú muži. Je to asi v prístupe. Ženy sa pozerajú na varenie ako na niečo konzumné, muži zase experimentálne a berú to ako umenie.

Lákajú ťa exotické kuchárske kuchyne?

Mňa láka naša slovenská kuchyňa. Tá je najlepšia zo všetkých. Skvelé sú bryndzové halušky, teľacie rezne. Škoda, že z našich kuchýň zmizla hovädzina. Pritom je to podľa mňa zdravé mäso, ktoré by sa malo používať. Snažím sa kupovať najmä slovenské výrobky a potraviny, ale niektoré veci nemáme. Preto treba siahnuť aj po zahraničných.

Snažíš sa pripravovať experimentálne jedlá?

Nie, všetko je klasické. Nie som experimentátor, ktorý by vyexperimentoval niečo nové. Lebo moje experimenty skončia vždy tak, že je to napokon všetko dávno známe. V kuchyni je už všetko povedané.

Skryť Vypnúť reklamu

Čo ťa v kuchyni najviac baví?

Doma mám novú kuchynskú linku. Veľmi ma baví využívať nové technológie, ktoré sa dostali do kuchyne.

Sleduješ zámerne, aby bola tvoja strava zdravá a racionálna?

Nesledujem to. Zatiaľ nie som na tom tak, aby ma to zasahovalo. S prichádzajúcimi rokmi sa strava aj v mojom prípade bude určite len a len vyčisťovať, zjednodušovať a bude čoraz zdravšia. Teraz nenakupujem obzvlášť zdravo a neorientujem sa na biopotraviny.

Tvoj pohľad na vegetariánsku stravu...

Nech si každý robí, čo chce. Ja musím mať aspoň raz za mesiac hovädziu roštenku, steak, panenku. Skrátka, veľký kus mäsa.

Čo by si si však na obed nikdy nedal...

Nikdy som nemohol zjesť niečo, čo sa na mňa pozeralo. Ani v televíznej relácii o varení. Všetky jedlá, ktoré mali oči, boli pre mňa zlé.

Dnes sú hrozbou povestné „éčka". Sleduješ ich pri nákupe?

Vôbec. Kupujem to, čo mi chutí.

Ako vyzerá tvoje rodinné vianočné menu?

My máme vianočnú šošovicovú polievku so slivkami a kapra. Keď som bol malý, vždy som sa z kapra vo vani tešil. Otec to potom nejako zakamufloval, že sme vynechali debatu, prečo je už ryba zrazu mŕtva.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  2. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  3. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  4. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  5. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  6. Vyberte sa s nami na vandrovku, navštívime Spišský hrad a Levoču
  7. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  8. Prečo Slováci nemajú rezervy?
  9. Chcete, aby mali školáci Čerstvé hlavičky? Hlasujte
  10. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania
  1. Ľudia vymieňajú autá za elektrobicykle. Záujem v Trenčíne rastie
  2. Opäť štartuje projekt Futbal v meste
  3. Videli ste, čo sa stane s vašim SUV po 100.000 kilometroch?
  4. Riešenie emisií v cestnej doprave, ktoré môže fungovať okamžite
  5. Atos stavia v Bulharsku nový špičkový superpočítač EuroHPC
  6. Kúrenie počas jari: Ako si udržať teplo a ušetriť viac peňazí
  7. Slnkom zaliate pláže Južného Cypru sú len jedným z lákadiel
  8. Prečo sú pre mzdárku stravné lístky či karty najlepšie riešenie?
  9. Budějovický Budvar je posledný český národný podnik
  10. Niké spúšťa novú kampaň s Jánom Lašákom
  1. Portfólio manažér: Čaká nás dobré obdobie pre ekonomiku 15 963
  2. Hokejové hviezdy v biznise nezažiarili. Až na jednu výnimku 12 047
  3. Vyhrajú elektromobily, autá na vodík alebo hybridy? 9 745
  4. Pätnásť gréckych ostrovov, kde strávite skvelú letnú dovolenku 8 663
  5. Boj Grékov za slobodu prebudil solidaritu v celej Európe 8 489
  6. Praktické rady, ako zmierniť prejavy alergií. Kľúčom je interiér 7 189
  7. Klus, Pirošíková, Bošňák dnes o 17.00 o slobode cestovania 6 911
  8. Túžite bývať vo svojom za pár mesiacov? Realita s Variant-Haus® 6 262
  9. Nákupy, ktoré rozbúchajú srdce v nákupnom centre Novum Prešov 5 781
  10. Hľadáte firmu na predaj? Poradíme vám, ako ju nájsť 5 683
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Otto Häusler.

Vo veku nedožitých 97 rokov zomrel 12. mája Otto Häusler.

18 h
Dopravná nehoda pri obci Krajné.

Včera sa pri obci Krajné stala dopravná nehoda. Osobné auto sa prevrátilo na strechu.

21 h
Auto skončilo mimo cesty.

Včera v noci sa v Nemšovej smerom na Borčice stala dopravná nehoda.

22 h

Na cestách Trenčianskeho kraja sa za štyri mesiace roka 2021 stalo 257 dopravných nehôd, pri ktorých traja ľudia prišli o život, desať sa ťažko zranilo a ďalších 78 utrpelo ľahké zranenia.

14. máj

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Nad mestom sa šíri čierny dym. Oheň hasia hasiči z Levíc a Vrábeľ.

22 h

Medvedica s dvomi malými prechádzala cez pole.

13. máj

Miloš Jeseňák, primár oddelenia klinickej imunológie a alergológie Univerzitnej nemocnice Martin, tvrdí, že očkovanie je jediná cesta k zlepšeniu situácie. Bez neho môžeme rátať s ďalšou vlnou.

13. máj

Počas domovej prehliadky zaistili listinné dôkazy a elektronické zariadenia.

20 h

Už ste čítali?