dobre varí“. Toto príslovie platilo aj pre súťažiacich žiakov Združenej strednej školy obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom. Tí sa zúčastnili súťaže gastro Alimenta 2003 v odbore kuchár a cukrár, ktorú organizoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov Bratislava. Súťažilo sa v dvoch kategóriách – Junior Gastro (od 18 do 21 rokov) a Senior Gastro (21 a viac rokov). Súťaže sa zúčastnilo 100 žiakov zo 17 škôl Slovenska.
Súťaže Junior Gastro v odbore kuchár sa zúčastnili i žiaci 1.ADW triedy z novomestskej školy, Marián Žuffa a Anna Bachyncová, ako hlavný kuchár a pomocný kuchár. Spomedzi 22 družstiev obsadili 2. miesto a získali strieborné medaily.
Odborná porota udeľovala body za chuť jedla, úpravu na tanieri, za hygienu a čistotu v kuchyni, estetický dojem kuchárov, ich zručnosť a vystupovanie. Súťažná dvojica zaujala porotu svojou receptúrou na jarnú polievku a kuracie prsia plnené špenátom, karotkou, šunkou a syrom. Svoju zručnosť potvrdili aj druhým hlavným jedlom – lososom v tvare srdca s udusenou zeleninou, obloženými olivami, rozmarínom a citrónovým rezom. Úspech je výsledkom záujmu žiakov o študijný odbor a cieľavedomej prípravy majsterky odborného výcviku Bc. Evy Kusendovej.
Ing. Ivana Šimovcová