V januári bude vyhlásenie Jedenástky roka 2004 ObFZ Trenčín

V zasadačke OÚ SZTK v Trenčíne sa koncom novembra uskutočnilo riadne zasadnutie (tohto roku posledné) Rady Oblastného futbalového zväzu Trenčín. Prítomní členovia si vypočuli hodnotiacie správy predsedov jednotlivých komisií za jesennú časť súťažného ročn

íka 2004-2005. Na úvod predseda výkonného výboru Š. Kolárik vyhodnotil uznesenie, ktoré okrem jedného bodu bolo do bodky splnené. Zároveň sa zmienil aj o tom, že sa pripravuje slávnostné vyhlásenie Jedenástky roka 2004 ObFZ Trenčín, ktoré sa uskutoční v januári.

ŠPORTOVO-TECHNICKÁ KOMISIA
Po ňom ako prvý dostal hodnotiace slovo predseda Športovo-tehnickej komisie Pavol JEŽÍK, ktorý vo svojej správe konštatoval, že členovia (Žila, Mrázik, Uhlík, Šesták, Červeňan a Kyselica) sa na zasadnutiach stretávali každú stredu a schvaľovali výnimky, vzájomné dohody FO, výsledky jednotlivých kôl a taktiež aj skontumovali niektoré výsledky za nedostavenie sa k zápasu, predčasné ukončenie pre nízky počet hráčov, neoprávnený štart hráčov a inzultáciu rozhodcu. Počas jesene pre neoprávnený štart skontumovali šesť stretnutí, pre nenastúpenie na MFZ deväť zápasov, pre nízky počet hráčov dva a pre inzultáciu (Mn. Lehota - Skalka n/V) jeden duel. ŠTK riešila dve sťažnosti (V. Hradná, Nová Ves) pre neoprávnene účtovanie cestovného. Dokonca dva kolektívy museli vylúčiť zo súťaže - po 3. kole v III. triede sever futbalistov Brunoviec, ktorí nenastúpili na tri MFZ a ich výsledky sa anulovali. V II. tr. dorast - skupine sever taký istý osud postihol mládežníkov FO Mníchova Lehota (3x nenastúpili na MFZ).

DISCIPLINÁRNA KOMISIA
Predseda disciplinárnej komisie Miroslav JEŠKO predniesol prítomným členom Rady kompletné vyhodnotenie jesennej časti. Počas nej bolo udelených 1441 žltých kariet - žiaci videli 43 (nárast oproti jari o 11), dorastenci 375 ŽK (nárast o 60) a muži 1023 (nárast o 301). Najviac ŽK - 421 ukázali rozhodcovia v stretnutiach MO dospelých, v II. tr. JUH dospelí ich bolo 223, II. tr. SEVER 243, III. tr. JUH 78, III. tr. SEVER 24, III. STRED 34. Najmenej ŽK v MO seniorov videli hráči H. Srnia (17), ktorí zároveň nemali ani jedného vylúčeného hráča. Najviac ŽK (33) uvideli futbalisti Trenč. Teplej a Dolnej Súče. Najviac červených kariet (šesť) ukázali arbitri hráčom Novej Vsi. Vo všetkých kategóriách videli hráči 140 ČK (pokles o dve) - dospelí - 83, dorastenci - 50, žiaci - 7.

DVE INZULTÁCIE
V jeseni boli dve (v jarnej časti jedna). V stretnutí II. tr. sever Mn. Lehota - Skalka n/V bol inzultovaný hlavný rozhodca hráčom a asistent rozhodcu divákom v nadstavenom čase. Druhá inzultácia bola v zápase MO dorastu Lúka - Melčice-Lieskové, kde bol arbiter inzultovaný po stretnutí divákom z Lúky.

NEPRÍSTOJNOSTI
Celkove tak tomu bolo v šiestich stretnutiach. V MO dospelých v zápase Hôrka - Soblahov, MO dorast V. Hradná - Nová Ves, II. tr. sever Ivanovce - Svinná, II. tr. Bošáca - Dol. Srnie, MO Čachtice - Soblahov, MO dor. H. Súča - Lubina. Na jar bolo o jednu neprístojnosť menej. DK zaznamenala aj dva neoprávnene štarty hráčov (Neporadza II. tr. sever - P. Pristach hral v treste, Tr. Turná MO dor. - Ľ. Poruban hral v treste). Počas jari bolo až šesť neoprávnených štartov.

STOP ARBITROM
Zastavením činnosti nepodmienečne na rôzny počet zápasov a pokarhaním bolo potrestaných až deväť arbitrov: Opatovský, Macejka, Ondrušek, Majcher, Fetr (2x), Rožník, Šidla, Bulejko. Najvyšší trest si vykoledoval Majcher - na 12 mesiacov. V jarnej časti bola zastavená činnosť iba jednému rozhodcovi. Trest na 4 mesiace dostal aj delegát V. Zámečník. Až deväť ľudí bolo počas stretnutí vykázaných z lavičky (3x tréneri, 5x vedúci mužstiev a jeden lekár).

NA PRETRASE AJ ROZHODCOVIA
Veľmi výstižnú hodnotiacu správu predniesol aj predseda komisie rozhodcov Viliam GAJDÚŠEK, ktorý na úvod informoval, že pre jesennú časť súťaží mal na nominačnej listine 70 rozhodcov, keď počas letnej prestávky pribudli nové arbitrovské tváre - M. Jelínek, M. Mrázik, Š. Meravý, M. Madunický a E. Markovský. Rozhodca Chorvát rozhodoval iba mládežnícke stretnutia, pozastavenú delegáciu na jeseň mal V. Pavlovič a arbitri Š. Hodál, J. Babrnák a Ľ. Pavlovič boli ospravedlnení na celú jesennú časť. To znamená, že na rozhodovanie stretnutí dospelých bolo k dispozícii 65 arbitrov, z ktorých bola niektorým ďalším zastavená činnosť a pozastavená delegácia za rôzne priestupky a iní sa ospravedlnili. V jeseni bolo DK potrestaných desať rozhodcov. Pozastavenú činnosť KR malo 21 arbitrov s celkovou dĺžkou trestu 56 zápasov, čo na jedno kolo predstavuje v priemere 3,73 pozastavených delegácií. Hodnotenie rozhodcov od delegátov sa pohybovalo od známky 4,0 (2x Kotian, Baláž) až po známku 8,2 (1x Farkaš). Rozhodcovia, ktorí boli zaradení na nominačnú listinu MO, boli hodnotení v 130 zápasoch a dosiahli priemernú známku 7,27. Poradie na čelných miestách: 1. D. Jančo 7,56, 2. T. Gajdoš (7,53), 3. T. Zemko (7,35), 4. J. Stračiak (7,35), 5. J. Felgr (7,35), 6. P. Maráz (7,34) atď.

Bez ospravedlnenia alebo zastavenia činnosti absolvovalo jeseň 14 rozhodcov: Klimčík, Petrík, Galko, Poláček, Valápka, Hruda, Podmajerský, Macejka, Kunová, V. Mrázik, Čič, Sokolovič, Špaček a Oravec. Rozhodcovskú činnosť po dovŕšení 60 rokov života pravdepodobne ukončí Jozef Vozár. Vo februári 2005 sa uskutoční Seminár rozhodcov ObFZ.

KOMISIA DELEGÁTOV
Ako informoval predseda KD Jozef PECHO, tá pracovala v trojčlennom zložení (Šubert, Burza), ktorá okrem schvaľovania obsadenia delegátov na jednotlivé MFZ aj vyhodnocovala správy delegátov zo stretnutí. Hlavnou prioritou a úlohou komisie je dosiahnuť vyššiu kvalitu práce delegátov v záujme odbornosti. Činnosť delegátov okrem hodnotenia výkonov rozhodcov bola zameraná aj na to, ako si plní povinnosti usporiadateľská služba, ako sa správajú lavičky náhradníkov, tréneri a diváci, vybavenosť ihrísk a štadiónov. V priebehu jesene sa delegáti dopúšťali najčastejších chýb vo svojich správach najmä nedostatočným popisom priestupku, nesprávnou minutážou, zámenou mien, terminológiou, citeľné boli nedostatky aj pri popise kritických situácií, alebo dokonca ich neuvedenia. Za nedostatky a iné priestupky bola dvom delegátom pozastavená delegácia na 1 MFZ (udelením trestných bodov) a jeden delegát mal zastavenú činnosť DK.

Celkove bolo k dispozícii na jesennú časť jedenásť delegátov, ktorí hodnotili 151 MFZ a udelili priemernú známku rozhodcom stretnutí 7,27, asistentom 7,70 - priemerná známka je 7,53. Najnižšie známky 4,0 udelili delegáti Burza a Neckář, 5,8 Ježík, 5,4 Šubert, najvyššie známky - 8,2 Ježík a 8,1 Batelka.

TRÉNERSKO-METODICKÁ KOMISIA
Šéfom komisie je Tibor GRÓFIK, ktorý sa na úvod pochválil, že sa im podarilo vyškoliť 21 trénerov základnej - IV. triedy, ktorí si neskôr môžu spraviť vyššiu eurolicenciu. Futbalový výber ObFZ Trenčín (ročník 1991) sa zúčastnil regionálnych turnajových zápasov, aj o Pohár Imricha Stachu, ale do záverečných bojov sa nekvalifikoval. Plánovaný kemp sa však pre nedostatočný záujem žiakov neuskutočnil.

DISKUSIA
Reč sa predovšetkým točila najmä o tom, či futbalové kluby majú, alebo nemajú mať kvalifikovaných trénerov a kto by mal ich kvalifikáciu kontrolovať aspoň v najvyššej súťaži - MO. Na túto tému odzneli z úst kompetentných funkcionárov rôzne názory a návrhy. Ako to nakoniec dopadne, o tom rozhodne výkonný výbor po konzultáciach s TMK a svoje rozhodnutie predložia na vyjadrenie členom Rady na februárovom zasadnutí. Hovorilo sa aj o tom, či kluby ObFZ vstúpia do novovzniknutého Krajského športového centra. Či tomu nakoniec tak bude, alebo nie, rozhodnú vzájomné rokovania zainteresovaných strán. Na záver bolo prečítané uznesenie z tohtoročného posledného zasadnutia Rady Oblastného futbalového zväzu v Trenčíne.

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 143
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 547
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 14 918
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 991
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 594
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 487
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 996
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 386
  1. Marek Strapko: Aj za čias Ježiša žili dezoláti
  2. Ondřej Havelka: Starý zákon pohledem poutníka. Bible jako nejstarší cestopis odhalující smysl Cesty 10/11
  3. Rado Surovka: Chameleón prezidentom ?
  4. Martin Škopec Antal: Pokus o zjednotenie spoločnosti je utopickým blúznením
  5. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (29.3. - 4.4.1924)
  6. Miroslav Lukáč: Milý Peťko! Nechcel by som ťa ani za suseda, ani za stojan na bicykel.
  7. Ľuboslav Farkaš: Veľkonočné priane
  8. Ivan Mlynár: Šedá kôra chodiacej kópie Mariana Kotlebu, Tomáša Tarabu, vyprodukovala ďalšie verbálne fekálie.
  1. Ivan Čáni: Korčok vybuchol – Pellegrini ho zožral zaživa. 46 718
  2. Ivan Mlynár: Fašistický sajrajt Tomáš Taraba, je už zamotanejší, ako nová telenovela. 13 667
  3. Peter Bolebruch: Každa rodina bola podvedená o 80 tisíc v priemere. Ako podviedli vidiek a ožobráčili ľudí o role a pozemky? Kto je pozemková mafia? 13 470
  4. Michael Achberger: Vitamínový prevrat, o ktorom lekári mlčia: Ako lipozomálne vitamíny menia pravidlá! 8 391
  5. Miroslav Galovič: Nezalepený dopis víťazovi prezidentských volieb 8 372
  6. Janka Bittó Cigániková: Drucker to vyhlásil 1. februára, Dolinková to stále zdržiava. Stáť nás to môže zdravie a životy 8 341
  7. Post Bellum SK: Prvé transporty smrti boli plné mladých dievčat 8 298
  8. Juraj Kumičák: Kolaborant 6 936
  1. Pavol Koprda: Demografia a voľby - čo sa zmenilo od roku 1999
  2. Jiří Ščobák: Ivan Korčok aktuálně zvítězil ve facebookové diskusi nad Petrem Pellegrinim!
  3. Jiří Ščobák: Velikonoce jsou výborné na podporu Korčoka na sociálních sítích! Pojďme do toho! ❤
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 76. - Arkdída - Vilkitský a Ušakov, ktorí sa zaslúžili o posledné arktické objavy
  5. Yevhen Hessen: Teroristický útok v Moskve a mobilizácia 300 000 Rusov
  6. Post Bellum SK: Prvé transporty smrti boli plné mladých dievčat
  7. Monika Nagyova: Synom, ktorí svoje matky nešibú
  8. Yevhen Hessen: Postup pri zdaňovaní príjmov pre odídencov z Ukrajiny

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Futbal v Lubine minimálne pre túto sezónu končí.

Cez leto slávili „postup“. Na jeseň nezískali ani bod a na jar sa z VIII. ligy Juh odhlasujú.

Vpravo Anton Ulbricht, konateľ spoločnosti Tanawa, ktorá vyrába tatranskú minerálku.

V ďalšej časti seriálu Príbeh značky sme hovorili s konateľom spoločnosti Tanawa.

Oravský hrad.

Na svoje si prídu všetky vekové skupiny.

Súbežná jazda retro autobusov a električky počas 110. výročie jej prevádzky na trati Trenčianska Teplá - Trenčianske Teplice.

Na historickú železničnú trať medzi Trenčianskymi Teplicami a Trenčianskou Teplou vyrazí v nedeľu na tradičnú príležitostnú jazdu veľkonočná električka.

TASR
  1. Marek Strapko: Aj za čias Ježiša žili dezoláti
  3. Rado Surovka: Chameleón prezidentom ?
  4. Martin Škopec Antal: Pokus o zjednotenie spoločnosti je utopickým blúznením
  5. Ján Serbák: Zaujímavosti zo storočných novín (29.3. - 4.4.1924)
  7. Ľuboslav Farkaš: Veľkonočné priane
  1. Ivan Čáni: Korčok vybuchol – Pellegrini ho zožral zaživa. 46 718