Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

V januári bude vyhlásenie Jedenástky roka 2004 ObFZ Trenčín

V zasadačke OÚ SZTK v Trenčíne sa koncom novembra uskutočnilo riadne zasadnutie (tohto roku posledné) Rady Oblastného futbalového zväzu Trenčín. Prítomní členovia si vypočuli hodnotiacie správy predsedov jednotlivých komisií za jesennú časť súťažného ročn

íka 2004-2005. Na úvod predseda výkonného výboru Š. Kolárik vyhodnotil uznesenie, ktoré okrem jedného bodu bolo do bodky splnené. Zároveň sa zmienil aj o tom, že sa pripravuje slávnostné vyhlásenie Jedenástky roka 2004 ObFZ Trenčín, ktoré sa uskutoční v januári.

ŠPORTOVO-TECHNICKÁ KOMISIA
Po ňom ako prvý dostal hodnotiace slovo predseda Športovo-tehnickej komisie Pavol JEŽÍK, ktorý vo svojej správe konštatoval, že členovia (Žila, Mrázik, Uhlík, Šesták, Červeňan a Kyselica) sa na zasadnutiach stretávali každú stredu a schvaľovali výnimky, vzájomné dohody FO, výsledky jednotlivých kôl a taktiež aj skontumovali niektoré výsledky za nedostavenie sa k zápasu, predčasné ukončenie pre nízky počet hráčov, neoprávnený štart hráčov a inzultáciu rozhodcu. Počas jesene pre neoprávnený štart skontumovali šesť stretnutí, pre nenastúpenie na MFZ deväť zápasov, pre nízky počet hráčov dva a pre inzultáciu (Mn. Lehota - Skalka n/V) jeden duel. ŠTK riešila dve sťažnosti (V. Hradná, Nová Ves) pre neoprávnene účtovanie cestovného. Dokonca dva kolektívy museli vylúčiť zo súťaže - po 3. kole v III. triede sever futbalistov Brunoviec, ktorí nenastúpili na tri MFZ a ich výsledky sa anulovali. V II. tr. dorast - skupine sever taký istý osud postihol mládežníkov FO Mníchova Lehota (3x nenastúpili na MFZ).

DISCIPLINÁRNA KOMISIA
Predseda disciplinárnej komisie Miroslav JEŠKO predniesol prítomným členom Rady kompletné vyhodnotenie jesennej časti. Počas nej bolo udelených 1441 žltých kariet - žiaci videli 43 (nárast oproti jari o 11), dorastenci 375 ŽK (nárast o 60) a muži 1023 (nárast o 301). Najviac ŽK - 421 ukázali rozhodcovia v stretnutiach MO dospelých, v II. tr. JUH dospelí ich bolo 223, II. tr. SEVER 243, III. tr. JUH 78, III. tr. SEVER 24, III. STRED 34. Najmenej ŽK v MO seniorov videli hráči H. Srnia (17), ktorí zároveň nemali ani jedného vylúčeného hráča. Najviac ŽK (33) uvideli futbalisti Trenč. Teplej a Dolnej Súče. Najviac červených kariet (šesť) ukázali arbitri hráčom Novej Vsi. Vo všetkých kategóriách videli hráči 140 ČK (pokles o dve) - dospelí - 83, dorastenci - 50, žiaci - 7.

DVE INZULTÁCIE
V jeseni boli dve (v jarnej časti jedna). V stretnutí II. tr. sever Mn. Lehota - Skalka n/V bol inzultovaný hlavný rozhodca hráčom a asistent rozhodcu divákom v nadstavenom čase. Druhá inzultácia bola v zápase MO dorastu Lúka - Melčice-Lieskové, kde bol arbiter inzultovaný po stretnutí divákom z Lúky.

NEPRÍSTOJNOSTI
Celkove tak tomu bolo v šiestich stretnutiach. V MO dospelých v zápase Hôrka - Soblahov, MO dorast V. Hradná - Nová Ves, II. tr. sever Ivanovce - Svinná, II. tr. Bošáca - Dol. Srnie, MO Čachtice - Soblahov, MO dor. H. Súča - Lubina. Na jar bolo o jednu neprístojnosť menej. DK zaznamenala aj dva neoprávnene štarty hráčov (Neporadza II. tr. sever - P. Pristach hral v treste, Tr. Turná MO dor. - Ľ. Poruban hral v treste). Počas jari bolo až šesť neoprávnených štartov.

STOP ARBITROM
Zastavením činnosti nepodmienečne na rôzny počet zápasov a pokarhaním bolo potrestaných až deväť arbitrov: Opatovský, Macejka, Ondrušek, Majcher, Fetr (2x), Rožník, Šidla, Bulejko. Najvyšší trest si vykoledoval Majcher - na 12 mesiacov. V jarnej časti bola zastavená činnosť iba jednému rozhodcovi. Trest na 4 mesiace dostal aj delegát V. Zámečník. Až deväť ľudí bolo počas stretnutí vykázaných z lavičky (3x tréneri, 5x vedúci mužstiev a jeden lekár).

NA PRETRASE AJ ROZHODCOVIA
Veľmi výstižnú hodnotiacu správu predniesol aj predseda komisie rozhodcov Viliam GAJDÚŠEK, ktorý na úvod informoval, že pre jesennú časť súťaží mal na nominačnej listine 70 rozhodcov, keď počas letnej prestávky pribudli nové arbitrovské tváre - M. Jelínek, M. Mrázik, Š. Meravý, M. Madunický a E. Markovský. Rozhodca Chorvát rozhodoval iba mládežnícke stretnutia, pozastavenú delegáciu na jeseň mal V. Pavlovič a arbitri Š. Hodál, J. Babrnák a Ľ. Pavlovič boli ospravedlnení na celú jesennú časť. To znamená, že na rozhodovanie stretnutí dospelých bolo k dispozícii 65 arbitrov, z ktorých bola niektorým ďalším zastavená činnosť a pozastavená delegácia za rôzne priestupky a iní sa ospravedlnili. V jeseni bolo DK potrestaných desať rozhodcov. Pozastavenú činnosť KR malo 21 arbitrov s celkovou dĺžkou trestu 56 zápasov, čo na jedno kolo predstavuje v priemere 3,73 pozastavených delegácií. Hodnotenie rozhodcov od delegátov sa pohybovalo od známky 4,0 (2x Kotian, Baláž) až po známku 8,2 (1x Farkaš). Rozhodcovia, ktorí boli zaradení na nominačnú listinu MO, boli hodnotení v 130 zápasoch a dosiahli priemernú známku 7,27. Poradie na čelných miestách: 1. D. Jančo 7,56, 2. T. Gajdoš (7,53), 3. T. Zemko (7,35), 4. J. Stračiak (7,35), 5. J. Felgr (7,35), 6. P. Maráz (7,34) atď.

Bez ospravedlnenia alebo zastavenia činnosti absolvovalo jeseň 14 rozhodcov: Klimčík, Petrík, Galko, Poláček, Valápka, Hruda, Podmajerský, Macejka, Kunová, V. Mrázik, Čič, Sokolovič, Špaček a Oravec. Rozhodcovskú činnosť po dovŕšení 60 rokov života pravdepodobne ukončí Jozef Vozár. Vo februári 2005 sa uskutoční Seminár rozhodcov ObFZ.

KOMISIA DELEGÁTOV
Ako informoval predseda KD Jozef PECHO, tá pracovala v trojčlennom zložení (Šubert, Burza), ktorá okrem schvaľovania obsadenia delegátov na jednotlivé MFZ aj vyhodnocovala správy delegátov zo stretnutí. Hlavnou prioritou a úlohou komisie je dosiahnuť vyššiu kvalitu práce delegátov v záujme odbornosti. Činnosť delegátov okrem hodnotenia výkonov rozhodcov bola zameraná aj na to, ako si plní povinnosti usporiadateľská služba, ako sa správajú lavičky náhradníkov, tréneri a diváci, vybavenosť ihrísk a štadiónov. V priebehu jesene sa delegáti dopúšťali najčastejších chýb vo svojich správach najmä nedostatočným popisom priestupku, nesprávnou minutážou, zámenou mien, terminológiou, citeľné boli nedostatky aj pri popise kritických situácií, alebo dokonca ich neuvedenia. Za nedostatky a iné priestupky bola dvom delegátom pozastavená delegácia na 1 MFZ (udelením trestných bodov) a jeden delegát mal zastavenú činnosť DK.

Celkove bolo k dispozícii na jesennú časť jedenásť delegátov, ktorí hodnotili 151 MFZ a udelili priemernú známku rozhodcom stretnutí 7,27, asistentom 7,70 - priemerná známka je 7,53. Najnižšie známky 4,0 udelili delegáti Burza a Neckář, 5,8 Ježík, 5,4 Šubert, najvyššie známky - 8,2 Ježík a 8,1 Batelka.

TRÉNERSKO-METODICKÁ KOMISIA
Šéfom komisie je Tibor GRÓFIK, ktorý sa na úvod pochválil, že sa im podarilo vyškoliť 21 trénerov základnej - IV. triedy, ktorí si neskôr môžu spraviť vyššiu eurolicenciu. Futbalový výber ObFZ Trenčín (ročník 1991) sa zúčastnil regionálnych turnajových zápasov, aj o Pohár Imricha Stachu, ale do záverečných bojov sa nekvalifikoval. Plánovaný kemp sa však pre nedostatočný záujem žiakov neuskutočnil.

DISKUSIA
Reč sa predovšetkým točila najmä o tom, či futbalové kluby majú, alebo nemajú mať kvalifikovaných trénerov a kto by mal ich kvalifikáciu kontrolovať aspoň v najvyššej súťaži - MO. Na túto tému odzneli z úst kompetentných funkcionárov rôzne názory a návrhy. Ako to nakoniec dopadne, o tom rozhodne výkonný výbor po konzultáciach s TMK a svoje rozhodnutie predložia na vyjadrenie členom Rady na februárovom zasadnutí. Hovorilo sa aj o tom, či kluby ObFZ vstúpia do novovzniknutého Krajského športového centra. Či tomu nakoniec tak bude, alebo nie, rozhodnú vzájomné rokovania zainteresovaných strán. Na záver bolo prečítané uznesenie z tohtoročného posledného zasadnutia Rady Oblastného futbalového zväzu v Trenčíne.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  3. Home (ale aj) Office
  4. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  8. Zelená Bratislava
  9. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  10. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  1. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Zelená Bratislava
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  5. Ruža zmeny
  6. Úpravy automobilov pre ZŤP
  7. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  8. Mladí ľudia vstupujú do druhého piliera už aj cez internet
  9. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  10. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 28 405
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 071
  3. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 15 314
  4. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 396
  5. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 635
  6. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 11 560
  7. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 238
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 028
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 8 964
  10. Budúcnosť v digitále je plná žien. V čom majú pred mužmi navrch? 8 563

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

V septembri klesla nezamestnanosť vo všetkých okresoch Trenčianskeho kraja

Úrady práce v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) evidovali koncom septembra 17.642 uchádzačov o zamestnanie. Ich počet medzimesačne klesol o 902.

Ambulantní lekári žiadajú lepšie informácie

Zväz ambulantných lekárov vyzval ministerstvo zdravotníctva, aby zjednotili pravidlá a informovali verejnosť.

ilustračná foto

AKTUÁLNE: Pribudlo 705 nakazených v Trenčianskom kraji 41

Z ochorenia sa zotavilo ďalších 468 ľudíLaboratóriá v pondelok otestovali 5 946 vzoriek. Aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 23 298.

ilustračné foto

V Trenčianskom kraji sčítali do konca septembra takmer polovicu domov a bytov

V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sčítali pracovníci štatistického úradu do konca septembra takmer polovicu domov a bytov.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus si vyžiadal prvú obeť z radov zdravotníkov

Obvodný lekár v Lokci podľahol ochoreniu COVID-19, mal len 48 rokov.

Najviac nakazených pribudlo v Košiciach a v okrese Čadca

Nedeľňajší rekord sa vyšplhal na číslo 860.

Nedeľný rekord. V Trenčianskom kraji pribudlo 104 pozitívne testovaných

Laboratóriá na Slovensku otestovali 5 025 vzoriek, celkový počet pozitívnych bol 860.

KORONAVÍRUS: Žilina hlási menej nakazených, Čadca medzi najhoršími

V nemocniciach je hospitalizovaných 638 pacientov.

Už ste čítali?