Slovensku.
„Ľudia sa sťažovali, že sme stále len v Bratislave. Rozhodli sme sa, že budeme celoslovenskí, a tak začíname v Trenčíne,“ približuje hlavný protagonista relácie Andrej Bičan. „Keď vychytáme väčšie mestá, pôjdeme do dedín a všade oslovíme vychýrených kuchárov.“ Diely natočené v Trenčianskom kraji bude televízia vysielať v septembri.
Andrej Bičan, ktorý za najlepšie jedlo na svete považuje bryndzové halušky, už začína trpieť aj chorobou z povolania. „Donedávna som zjedol všetko. Teraz sa mi však už stáva, že jedlo odmietnem. Akonáhle je niečo pripečené alebo druhodňové, už som na to háklivý. Nie je to hanba ozvať sa, mali by to robiť všetci,“ hovorí večný študent varenia Andrej Bičan, ktorý našim čitateľom odporučil letný recept.
Fazuľa s paradajkami
Suroviny:
150 g uvarenej bielej fazule, 300 g paradajok, 1 väčšiu cibuľu, 1 veľkú zelenú papriku, 3 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 4 ks párkov, soľ
Postup:
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme do mäkka.
Paradajky ponoríme do vriacej vody, ihneď vyberieme a olúpeme.
Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu a papriku do sklovita. Zaprášime múkou, pridáme pokrájané paradajky a miešame do zhustnutia. Pridáme fazuľu.
Do olejom vytretej zapekacej nádoby vložíme párky, zalejeme fazuľovou zmesou a pečieme 20 – 30 minút pri 200 °C.