Ide predovšetkým o organický odpad z ovocia, zeleniny, listov a podobne. Zástupca firmy Michal Lazarčík nás uistil, že sa s tým určite niečo bude robiť. „Kontajner nám vyvážajú približne raz za mesiac, v letných mesiacoch častejšie. Ak by sme ho striedali častejšie, bol by vývoz drahý, pretože by kontajner bol poloprázdny a navyše máme na vývoz určitý limit. Vždy, keď ho vyvezú, tak ho aj očistia, aby tak nesmrdel,“ povedal.
Smrad uzavretého kontajnera však nie je až takým problémom, ako šťavy, ktoré vytekajú z lisovania odpadu na chodník a na cestu medzi Billou a Pneuservisom. Počas horúcich dní neznesiteľne páchnu najmä tie. „Kúsok od kontajnera máme kanál, kam to vteká. Zamestnanci chodník už aj striekali vodou a čistili, ale zatiaľ to stále vyteká a smrdí. Máme nevýhodu, že sme blízko obytnej časti. Aj ostatné supermarkety lisujú odpad, ale keďže sú obďaleč, tak tam to nikomu neprekáža,“ hovorí Michal Lazarčík.
Na otázku, či by nebolo rozumné z lisovne do kanála šťavy odvádzať nejakou rúrou alebo iným uzavretým spôsobom, Michal Lazarčík odpovedal, že síce ešte presne nevie ako, ale riešiť to určite budú.