„Porovnávať kvalitu ovocných destilátov vždy po sezóne patrilo odjakživa ku koloritu ľudí tohto kraja. Predchádzajúce ročníky potvrdzujú, že podujatie tohto druhu je v našich končinách životaschopné a stojí ho za to rozvíjať,“ tvrdí Vladimíra Jurenková z prípravného výboru Koštovky páleného, ktorý súťaž už tradične vyhlasuje. Vzorky páleného treba odovzdať do 12. apríla 2006 na zberných miestach na Obecnom úrade v Starej Myjave, Kultúrnom dome Samka Dudíka v Myjave, v Lubine v dome č. 148 a na Obecnom úrade v Radimove. Jurenková upozorňuje súťažiacich, že vzorky musia byť doručené v bielej pollitrovej fľaši. Degustačná komisia bude hodnotiť farbu, silu, arómu a chuť páleného.Prihlásené vzorky budú rozdelené do niekoľkých kategórií - slivka, belica, durandzia, jablká, hrušky, marhule, raž, čerešňa, oskoruša, repa a rôzne. Výsledky vyhlásia hneď na druhý deň po uzávierke súťaže, 13. apríla v rekreačnom stredisku v Starej Myjave. Súčasťou slávnostného vyhlásenia bude aj kultúrny program.
Autor: ls