Dobroty z Dobroty si zamilovali Slováci aj susedia za hranicami

Šikovní majstri z tradičnej pekárne vedia, ako ľuďom ulahodiť.

Lahodné, voňavé, navodzujúce atmosféru príjemného domova, plné spomienok na babkine buchty, neodmysliteľná súčasť bežných aj sviatočných dní.

Chrumkavý chlieb či chuťové poháriky štekliace koláče sú odjakživa symbolom úcty aj pohostinnosti. A keď ich s láskou pripravia šikovné ruky majstrov pekárov sú o to chutnejšie.

Načítavam video...
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Doslova Dobrota

Kým mestá sú ešte ponorené do tmy, pekári spoločnosti Dobrota už majú ruky biele od múky. Zvŕtajú sa okolo stolov, strojov a pecí, aby ráno mohli ľudia v obchodoch siahnuť po rozvoniavajúcom čerstvom pečive.

SkryťVypnúť reklamu

„Značka Dobrota spája tri významy slova, ktoré reprezentuje. Ľudské dobro, dobrú kvalitu a dobrú chutnú vec. Nadväzujeme na tradíciu regionálnych pekární. Pečieme poctivé tradičné výrobky, ktoré denne čerstvé prinášame ľuďom v danom regióne,“ ozrejmila Andrea Želiezková, marketingová riaditeľka dynamicky sa rozvíjajúcej pekárenskej spoločnosti Dobrota, predtým známej ako Prievidzské pekárne.

Podotkla, že aktuálne značka Dobrota zastrešuje sedem pekární, vďaka čomu sa na Slovensku radí k jedným z najväčších výrobcov čerstvého pečiva.

Ocenené chute aj kvalita

„V našom sortimente si zákazník nájde nielen čerstvé výrobky dennej spotreby, ale aj tovar v spotrebiteľských baleniach. Tiež ponúkame rôzny mrazený tovar, určený na dopečenie alebo rozmrazenie. Máme aj cukrárenskú výrobu, takže zákazníci na pultoch nájdu aj naše zákusky,“ priblížila Želiezková s tým, že sladké pečivo z Dobroty je veľmi obľúbené.

SkryťVypnúť reklamu

Potvrdzujú to dve ocenenia, ktoré spoločnosť získala za posledné dva roky.

Konkrétne ide o Voľbu spotrebiteľov 2022 v kategórii Novinka pre Bratislavské rožky a Voľbu spotrebiteľov 2023 v kategórii Novinka pre 500-gramovú Vianočku, Vianočku s maslom 500 g a tiež Vianočku s hrozienkami 500 g.

Pre zákazníkov diskontného reťazca LIDL ponúka Dobrota exkluzívnu vianočku s maslom a medom.

„Je jedinečná svojou receptúrou, kde predpríprava cesta a kvasenie majú špeciálny postup, vďaka ktorému je nadýchaná, jemná a lahodná. Väčšina ingrediencií pochádza od lokálnych dodávateľov, nechýba med, ktorý jej dodáva originálnu chuť a farbu,“ spresnila marketingová riaditeľka.

Západné trendy aplikujú na lokálne chute

Na otázku, čím sa Dobrota líši od konkurencie, má Želiezková jednoznačnú odpoveď.

SkryťVypnúť reklamu

„Pozeráme sa na pekárenské remeslo inak, ako naši konkurenti. Vývoj produktov prebieha výhradne v našich siedmich pekárňach. Snažíme sa inšpirovať západnými trendmi a aplikovať ich na lokálne chute. V našom portfóliu nechýba ani kváskový a bezéčkový sortiment. Staré známe porekadlo „Koľko ľudí, toľko chutí“ v súvislosti s jedlom platí do bodky. Chuť nášho kraja je to, čo nás všetkých spája. Vďaka pekárňam v rôznych regiónoch vieme chuťou a pestrosťou sortimentu ulahodiť nielen lokálnemu zákazníkovi, ale aj konzumentom za hranicami. Tiež vieme efektívne reagovať na dopyt, čo je výhodou.“

Spomínané špecifiká sa podpísali pod rozvoj kedysi len lokálnej, no dnes už aj globálnej pekárenskej firmy.

„V roku 2017 sme mali 327 zamestnancov, v roku 2022 ich bolo už 550 a tento počet je dodnes stabilizovaný, keďže investovaním do modernej technológie a zvyšovaním automatizácie procesu dokážeme flexibilne reagovať na zvýšený dopyt. Od spomínaného roku po súčasnosť sme zaznamenali až 127-percentný nárast obchodu,“ vyčíslila marketingová riaditeľka.

Dobrota našla stabilného partnera

Pozitívny dopad na pekárenskú spoločnosť má aj spolupráca s Lidlom.

Vďaka nej jej výrobky ochutnali tiež v Maďarsku, Poľsku či Českej republike, ktorá zo spomínaných krajín predstavuje pre Dobrotu najväčší zahraničný export, fungujúci už od roku 2019.

„Najmä vďaka stabilnému partnerovi, akým Lidl pre nás je, vieme realizovať projekty, zamerané na inováciu pekárenskej výroby, strojového parku a spoločne realizovať vývoj, na ktorom aktívne pracujeme,“ zakončila Želiezková s tým, že ide o spoluprácu, založenú na kvalite, férovosti a lojálnosti.

Tento článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou LIDL Slovenská republika.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

  1. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  8. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  2. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  3. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  4. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  5. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  6. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  7. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  8. Jednoduché farebné premeny do bytu aj záhrady
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 11 452
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 470
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 910
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 4 688
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 555
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 201
  7. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 147
  8. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 139
  1. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  2. Ján Škerko: Slovenský Cirkus Humberto
  3. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  4. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  5. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  6. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  7. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  8. Martin Pollák: Hra o záchranu
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 31 236
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 752
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 602
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 738
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 938
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 656
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 6 129
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 808
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Policajti upozorňujú, aby si ľudia prechádzky v blízkosti lesa radšej rozmysleli.


Zmeny v linke 11 i linke 16 žiadali nespokojní cestujúci petíciou.

Na trase linky 16 pribudnú dve zastávky.


Zníženie energetickej náročnosti, zlepšenie stavebnotechnického stavu a predĺženie životnosti a využiteľnosti bolo hlavným cieľom rekonštrukcie detských jaslí na Ulici 28. októbra v Trenčíne.


TASR

Dubnická radnica zrekonštruovala ihrisko na Kollárovej ulici.


TASR
  1. Tomas Hlavaty: Zastavme ich, bratia, ved sa ony stratia...
  2. Ján Škerko: Slovenský Cirkus Humberto
  3. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pohľadom na vysoké veže
  4. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  5. Martin Fronk: Ako sa kedysi mrazničky stavali z kameňov, alebo...
  6. Štefan Šturdzík: Kréta je krásny kvet stredomoria.
  7. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  8. Martin Pollák: Hra o záchranu
  1. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 31 236
  2. Radko Mačuha: Šimečka má niečo, čo už Fico nikdy nebude mať? 19 752
  3. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 602
  4. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 11 738
  5. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 7 938
  6. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 7 656
  7. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 6 129
  8. Radko Mačuha: Hanba, uniklo ďalšie video Šimečkovej ženy. 5 808
  1. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  2. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
  3. Marcel Rebro: Naozaj prišla sloboda z východu? Prečo sme potom utekali na západ, pán Fico?
  4. Věra Tepličková: Možno príde aj kúzelník...
  5. Tupou Ceruzou: Toaleťák
  6. Monika Nagyova: Ako z Netflixu. Preskakoval mŕtvoly a bežal na skúšku do školy
  7. Věra Tepličková: Cesta slovenského Sizyfa do Moskvy alebo Nie je pre cholerika nič horšie, ako nemať možnosť ísť vyššie
  8. Roman Kebísek: Oslobodzujúci efekt Gauguinovej „lekcie maľovania“ na veko drevenej krabice

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu