O návrate neuvažuje. Rozbehnúť biznis v gastre na Slovensku je ťažké

Rodák z Trenčianskeho Jastrabia varil v Anglicku, Španielsku a dokonca aj v Japonsku.

Maroš Jambor v súčasnosti pracuje ako kuchár na Menorce.Maroš Jambor v súčasnosti pracuje ako kuchár na Menorce. (Zdroj: Archív M.J.)

Po tom, ako sa mu nepodarilo dokončiť vysokú školu na Slovensku, odcestoval do Londýna, kde sa uplatnil ako kuchár. Vďaka tejto profesii neskôr precestoval viacero krajín, momentálne varí na ostrove Menorca. Hovorí, že na Slovensku by varil v prípade, že Slováci budú ochotní večerať vonku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

O rozdieloch medzi domácou a svetovou gastronómiou, ale aj o úskaliach kuchárskeho remesla na Slovensku sme sa rozprávali s Marošom Jamborom, rodákom z Trenčianskeho Jastrabia.

Kedy ste prišli na to, že gastronómia bude vaša cesta?

SkryťVypnúť reklamu

Odjakživa ma bavilo motať sa okolo hrncov, vyrastal som v rodine kde sa varilo a stále varí veľmi dobre.

K profesionálnej gastronómii som pričuchol už ako teenager brigádnik no naozaj variť som začal až v Londýne, kde som našiel zamestnanie ako kuchár začiatočník takzvaný commis chef.

Spočiatku ma motivovali hlavne finančné problémy, no čoskoro som zistil že variť ma veľmi baví a prostredie kuchyne mi sedí svojou otvorenosťou a poskytuje možnosť cestovať a pracovať po celom svete.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným MYregiony.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každé 4 týždne.
Pošlite SMS s textom C88M7 na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

  1. Praskajú vám steny? Nie vždy ide len o chybu omietky
  2. Taký obrovský úver ich mohol úplne položiť
  3. Skládky sa plnia odpadmi, koľko času nám ešte ostáva?
  4. Signature vône podľa osobnosti
  5. Objavuj, cestuj, zaži – tu a TEAZZ!
  6. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  7. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne
  8. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  1. Pridaj sa do komunity, ktorá ťa posunie
  2. Taký obrovský úver ich mohol úplne položiť
  3. Známy operátor opäť prekvapuje: Prináša internet 2500 Mbit/s
  4. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka v Katare plnom kontrastov
  6. Budvar stavia na tradícii a darí sa mu lepšie ako kedykoľvek
  7. Signature vône podľa osobnosti
  8. Prečo milionári nevypínajú ani na vrchole?
  1. Prekvapenie na čele. Sem budú Slováci cestovať v roku 2026 14 018
  2. Slováci vytvorili mlieko, ktoré nemá obdobu v celej Európe 11 536
  3. Hodnotenie profesionála: Neďaleko Hurghady sú „egyptské Benátky“ 6 050
  4. J&T GRANT Jeden Team umožní trénovať až 15 000 deťom ročne 5 942
  5. Vyskúšal som si prácu výčapníka. Toto vám nepovedia 4 470
  6. Z akcie pre kolegov spravil známy moderátor úspešný biznis 3 588
  7. Od dnes len 3 dni – exotika s BUBO s 55% zľavou 3 564
  8. Čo urobiť, keď sa na stene objaví trhlina? Farba ju nezachráni 3 147
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Zľava Jozef Mozol, moderátor diskusie a Roland Kyška, riaditeľ pre marketing a komunikáciu vo SWAN-e.

Pred štvrťstoročím bol internet na Slovensku luxusom.


1
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Prihlášku poslalo 2900 uchádzačov o štúdium, čo je o 650 viac oproti minulému roku.


TASR

Ľubica Karvašová je bývalá diplomatka a expertka na európsku politiku.


Ukradol finančnú hotovosť i osobné veci.


Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu