Utorok, 23. apríl, 2019 | Meniny má Vojtech

Trenčín zrušil zákaz variť v školách a škôlkach z hovädzieho mäsa

Do mestských zariadení poľské mäso z rizikového bitúnku nedodali.

Ilustračné foto.Ilustračné foto.(Zdroj: TASR)

TRENČÍN. Kuchárky materských a základných škôl v Trenčíne môžu deťom opätovne variť jedlá z hovädzieho mäsa. V utorok 5. februára o tom rozhodol prednosta mestského úradu Jaroslav Pagáč. Zákaz variť v jedálňach škôlok a škôl zriaďovaných mestom pokrmy z hovädzieho mäsa platil od štvrtka 31. januára.

Dôvodom boli podľa hovorkyne Trenčína Eriky Ságovej medializované informácie o tom, že „chorá“ hovädzina z Poľska sa mohla dostať cez jedného z dodávateľov mäsa do školských zariadení. Výsledky kontroly hygienikov to ale nepotvrdili.

Mäso pochádzalo zo Slovenska

Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne pracovníčky oddelenia Hygieny detí a mládeže kontaktovali všetky trenčianske materské a základné školy, ktorých dodávateľom mäsa je Mäsiarstvo u Urbánka.

Prečítajte si tiež: Poľské mäso z rizikového bitúnku skončilo aj v Trenčíne

„Na základe predložených dodacích listov je zrejmé, že do uvedených zariadení bolo dodané hovädzie mäso s krajinou pôvodu Slovenská republika (súčasne aj zabité a delené v Slovenskej republike),“ oznámila trenčianskej radnici Miroslava Pavlíková z RÚVZ Trenčín.

Ako doplnila, žiadna materská ani základná škola so sídlom v Trenčíne sa na distribučnom zozname zariadení, do ktorých bolo hovädzie mäso z Poľska dodané nenachádza.

Na predajni máme len slovenské mäso, tvrdí mäsiarstvo

Zákaz variť jedlá z hovädzieho mäsa v materských a základných školách v Trenčíne prišiel niekoľko dní po tom, ako Štátna veterinárna a potravinová správa oznámila, že stovky kilogramov mäsa z rizikového bitúnku v Poľsku dodali do reštaurácií a škôl na Slovensku.

Jedným z nich mohlo byť podľa veterinárov aj trenčianske Mäsiarstvo u Urbánka, ktoré patrí k dodávateľom mäsa do trenčianskych škôl a škôlok.

Firma následne svojim statusom na sociálnej sieti zareagovala, že sa cíti podvedená.

„Brali sme mäso od certifikovaného dodávateľa. Zákazníci, ktorí kúpili mäso u nás na predajni sa nemusia obávať, na našich pultoch je iba slovenské mäso,“ uviedli na margo medializovaných informácii. Juraj Jánsky, konateľ spoločnosti na sociálnej sieti navyše napísal, že každá dodávka mäsa je kontrolovaná a dodaná s veterinárnym sprievodným listom a dokladmi, ktoré preukazujú jeho pôvod.

„Slovensko vyprodukuje jednu tretinu spotreby mäsa, zvyšok je z dovozu. Výrobné firmy, ako naša, aby vedela vybavovať segment gastra, je odkázaná na dokupovanie mäsa, nielen z Poľska, ale aj z iných členských štátov EÚ. Dokupujeme len v nevyhnutnej miere od certifikovaných predajcov,“ napísal Jánsky.

Správu budeme aktualizovať

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Až vďaka chorobe objavila svoj talent
  2. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  3. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  4. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  5. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť
  6. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali
  7. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie
  9. Jozef Miloslav Hurban sa dostal do vesmíru
  10. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým?
  1. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  2. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  3. Women in business
  4. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  5. Bim Challenge 2019
  6. Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov
  7. Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur
  8. Grilovacia sezóna je zahájená!
  9. Moderné bývanie v Žiline v 30-tych rokoch 20. storočia
  10. Čerpačky OMV na Slovensku majú dvere otvorené aj počas sviatkov
  1. TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 21 304
  2. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 11 535
  3. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 9 758
  4. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 8 187
  5. Čo upiecť na Veľkú noc? 5 skvelých dezertov Adriany Polákovej 6 903
  6. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 4 334
  7. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 927
  8. Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali 3 198
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 935
  10. Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou? 1 721

Téma: Poľské mäso


Hlavné správy z MY Trenčín

Vyšlo nové číslo MY Trenčianskych novín

O čom píšeme tento týždeň? Stručný prehľad tých najdôležitejších udalostí uplynulých dní z nášho regiónu.

AS Trenčín je majstrom! O jeho historickom titule rozhodli samostatné nájazdy

Florbalisti AS Trenčín získali premiérový majstrovský titul.

AS Trenčín má šancu na historický úspech.

Meteorológovia varujú pred silným vetrom

Výstraha platí najbližšie dva dni pre viaceré okresy Trenčianskeho kraja.

Ilustračné foto.

FOTO: Oblievačka v okolí Trenčína

Mládenci v ľudových krojoch z obce Selec alebo tí z Trenčianskej Teplej? Ktorým to podľa vás dnes lepšie šibalo?

Mládenci v ľudových krojoch z obce Selec neďaleko Trenčína oblievajú dievča na Veľkonočný pondelok.

Smutnú vŕbu v Soblahove zasypalo takmer osemsto maľovaných kraslíc

Soblahovská šibačka má každoročne rekordnú podobu. „Veľkonočnú“ smutnú vŕbu ozdobili aj v tomto roku stovky kraslíc.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Na prvý foťák si zarobil brigádou na stavbe. Snímky mladíka vám vyrazia dych

Snažím sa byť vždy jedinečný a originálny, hovorí mladý fotograf Adam Kuric.

Krčmy v Žiline sa sústredili najmä na rínku, ubytovaní tu boli aj ruskí dôstojníci

Žilina, tak ako každé väčšie mesto, mala už od stredoveku svoje krčmy a ubytovacie zariadenie.

FOTO: Oblievačka v okolí Trenčína

Mládenci v ľudových krojoch z obce Selec alebo tí z Trenčianskej Teplej? Ktorým to podľa vás dnes lepšie šibalo?

Smutnú vŕbu v Soblahove zasypalo takmer osemsto maľovaných kraslíc

Soblahovská šibačka má každoročne rekordnú podobu. „Veľkonočnú“ smutnú vŕbu ozdobili aj v tomto roku stovky kraslíc.

Vybrali SME

Už ste čítali?