Remeselná zmrzlina z Trenčína je v desiatke top slovenských zmrzlinární

Prostredníctvom aplikácie Foursquare vyberali ľudia zo svojich skúseností najlepšie slovenské zmrzlinárne. Trenčianska Oilá – Remeselná zmrzlina v rebríčku obsadila ôsme miesto.

(Zdroj: ANDREJ LUPRICH)

TRENČÍN. V Trenčíne sídli jedna z najlepších a najobľúbenejších zmrzlinární na Slovensku.

Vyplýva to z hodnotení ľudí cez službu a aplikáciu Foursquare. Z 90 slovenských podnikov získala Oilá – Remeselná zmrzlina ôsme miesto. Slovensko-taliansky manželský pár otvoril prevádzku pred piatimi rokmi, za úspechom je držanie sa rovnakej filozofie od prvého dňa podnikania.

Filozofiou je vyrábať čo možno najzdravšiu zmrzlinu z pravého ovocia, bez aróm a polovýrobkov.

Najobľúbenejšia je maková

Prečítajte si tiež: Elán sa po 11 rokoch vracia do Myjavy. Máme pre vás vstupenky! Čítajte 

Remeselnú zmrzlinu Oilá otvoril manželský pár po tom, čo si porovnal chuť zmrzliny v Taliansku s tou, ktorú si kúpili na Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„V Taliansku som objavila gelato artigianale, teda remeselnú zmrzlinu, a hneď som sa do nej zamilovala. Na Slovensku som zmrzlinu nejedla, lebo mi nechutila. Všetka bola na jedno kopyto a veľakrát príchuť nezodpovedala názvu. Manžela Slovensko lákalo. Na zmrzline si tu ale nevedel pochutiť ani on, tak sa rozhodol, že sem prinesie pravé talianske gelato. No a tak vznikla naša gelateria,“ povedala majiteľka Zuzana Boasso Dolinská.

V júni oslávila ich prevádzka piate narodeniny, ich cieľom je predávať zmrzlinu z pravého ovocia bez aróm a polovýrobkov. Od konkurencie sa podľa Boasso Dolinskej odlišujú sorbetmi i vyhľadávanou pistáciovou zmrzlinou.

Prečítajte si tiež: Vyšla nová kniha o povestiach z nášho regiónu Čítajte 

„Má prírodnú chuť a je bez pridaných farieb a aróm. Pistácie sú dovezené priamo zo Sicílie, teda zo zeme pistácií. V obľúbenosti jej konkuruje slovenská národná chuť, teda maková zmrzlina. Smotanová krémová zmrzlina väčšine zákazníkov pripomína makové slíže od babičky,“ prezradila majiteľka s tým, že pri výrobe často experimentujú s rôznymi chuťami, nie všetky ale predávajú počas celej sezóny.

SkryťVypnúť reklamu

Jednou z nich je bryndzová zmrzlina so sladko-slanou chuťou.

Používajú slovenské a talianske suroviny

Obsadenie ôsmeho miesta v rebríčku prevádzok top slovenských zmrzlinárni v aplikácii Foursquare majiteľov potešilo.

„Máme chuť zlepšovať sa, okrem toho hľadáme nové, kvalitné suroviny, aby sme uspokojili klientov,“ podotkla majiteľka s tým, že pri výrobe sú najdôležitejšie primárne suroviny.

„Dobré jedlo sa nedá vyrobiť zo surovín nízkej kvality. Chuť zmrzliny musí odrážať chuť danej suroviny a tak aj so zatvorenými očami musíte rozoznať, o akú zmrzlinu ide. Chuť musí byť vyvážená, a to dosiahneme len použitím kvalitných surovín.“

Niektoré z nich nakupujú z dôvodu nedostupnosti na slovenskom trhu v Taliansku, ostatné pochádzajú od lokálnych výrobcov.

SkryťVypnúť reklamu

Ponuku zmrzlín navyše prispôsobujú ľuďom s alergiami a intoleranciami, od prvého dňa predávali niekoľko sorbetov bez laktózy.

Klientela sa však natoľko rozšírila, že dnes ponúkajú aj čokoládovú bez laktózy, i zmrzlinu bez cukru.

Všetky druhy zmrzlín sú navyše bez gluténu. Zuzana Boasso Dolinská prízvukuje, že kvalitnú zmrzlinu od nekvalitnej vedia ľudia bez problémov odlíšiť.

„Prvú klientelu tvorila kategória ľudí, ktorí zmrzlinu nejedli, lebo ich chuťovo neuspokojila. Ľudia však cestujú, ochutnávajú rôzne jedlá a potom si ich často žiadajú aj tu. Tak je to aj so zmrzlinou. Stane sa tak, že niektorí sa vrátia a tešia sa z našej ‘najlepšej zmrzliny na svete,‘ lebo na dovolenke takú dobrú nenašli,“ dodala s úsmevom majiteľka.

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

  1. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  2. Revolučný Nissan X-Trail mení pravidlá hry
  3. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  4. Ako zlepšiť povedomie o cirkulárnej ekonomike?
  5. Prémiové bývanie pod lesom. Objavte Stockerka Prémium
  6. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  2. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  3. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  4. Ako zlepšiť povedomie o cirkulárnej ekonomike?
  5. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  6. Prémiové bývanie pod lesom. Objavte Stockerka Prémium
  7. Každým dňom krajší! Nový Kynek je miestom, kde chcete bývať
  8. Predajte starý byt bez provízie realitke a bývajte v novostavbe
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 728
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 7 305
  3. Krátky, ale veľmi úspešný príbeh Kardiocentra AGEL Košice-Šaca 4 529
  4. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 417
  5. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 4 117
  6. Výborná pre diabetikov aj pre lepšie trávenie. Poznáte Aróniu? 4 070
  7. Posledné byty v jedinečnej novostavbe v historickom jadre Košíc 3 963
  8. Ako prišiel Boris Kollár k miliónom 3 538
  1. Ivan Mlynár: Filipovi Kuffovi popukali po menovaní do funkcie štátneho tajomníka posledné tri mozgové bunky, ako popkorn v mikrovlnke.
  2. Miroslav Lisinovič: Z mojej papierovej dielne: Kostol sv. Jakuba v meste Stříbrná Skalice
  3. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí?
  4. Anton Kaiser: 100 rokov organizovanej turistiky VII.
  5. Monika Kollarova: Mačacie "ladies"
  6. Viktor Pamula: Odkiaľ a kam ?
  7. Andrea Ostrihoňová: Sú veci, ktoré sa nechcú stratiť
  8. Michal Drotován: Ako sa štát stará o svoj majetok?
  1. Lucia Nicholsonová: Otvorený list Kaliňákovi juniorovi 108 615
  2. Ivan Čáni: Korčokovský magor. 40 642
  3. Martin Krsak: Slovensku nebude nikto diktovať! …ani zahraničie, ani zákony SR 35 423
  4. Marek Mačuha: Chudobní dôchodcovia? 35 010
  5. Boris Šabík: Zvláštne ticho po katastrofách 20 055
  6. Martin Pollák: Komu sa klaňajú traja hrdobci? 19 618
  7. Ján Šeďo: Ktorý slovenský senior oželie z dôchodku 400 EUR mesačne ? 16 110
  8. Leonard Malacký: Kam z Bratislavy - na trip do najkrajšej obce na Dunaji 9 158
  1. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí?
  2. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Sex v meste na slovenský spôsob
  3. Jiří Ščobák: Ivan Korčok dnes promluvil před Starou tržnicou v Bratislavě (video)
  4. Yevhen Hessen: Telegram ako zdroj konšpirácií, dezinformácií a propagandy?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 77. - Arktída - Ostrov Wrangel - miesto, kde sa začína ruský deň
  6. Post Bellum SK: Osobnosť, ktorú sme si nepripomenuli...
  7. Yevhen Hessen: Ukrajinských utečencov sa pýtajú "Prečo nie ste na fronte", ale utečencov z iných krajín sa na to nepýtajú?
  8. Jiří Ščobák: Ivan Korčok zvítězí, protože má něco, co Pellegrini nemá a nikdy mít nebude!
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Muži mali obchodovali s pervitínom.


SITA
Značenie na ulici stálo ešte niekoľko dní po avizovanom termíne.

Dôvodom mala byť porucha stroja.


Trenčianska univerzita je mladá univerzita v obľúbenom študentskom meste s jedinečnou atmosférou a za posledné roky prešla obrovskými pozitívnymi zmenami a rozvojom vedecko-technickej infraštruktúry.


Na snímke predseda Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu Trenčín Jozef Lauš (uprostred) vyberá pstruhy určené na zarybnenie na rybníkoch v Trenčíne - Kubrici v pondelok 15. apríla 2024.

Pstruhová sezóna sa začína v utorok 16. apríla, potrvá do konca septembra.


TASR

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

  1. Ivan Mlynár: Filipovi Kuffovi popukali po menovaní do funkcie štátneho tajomníka posledné tri mozgové bunky, ako popkorn v mikrovlnke.
  2. Miroslav Lisinovič: Z mojej papierovej dielne: Kostol sv. Jakuba v meste Stříbrná Skalice
  3. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí?
  4. Anton Kaiser: 100 rokov organizovanej turistiky VII.
  5. Monika Kollarova: Mačacie "ladies"
  6. Viktor Pamula: Odkiaľ a kam ?
  7. Andrea Ostrihoňová: Sú veci, ktoré sa nechcú stratiť
  8. Michal Drotován: Ako sa štát stará o svoj majetok?
  1. Lucia Nicholsonová: Otvorený list Kaliňákovi juniorovi 108 615
  2. Ivan Čáni: Korčokovský magor. 40 642
  3. Martin Krsak: Slovensku nebude nikto diktovať! …ani zahraničie, ani zákony SR 35 423
  4. Marek Mačuha: Chudobní dôchodcovia? 35 010
  5. Boris Šabík: Zvláštne ticho po katastrofách 20 055
  6. Martin Pollák: Komu sa klaňajú traja hrdobci? 19 618
  7. Ján Šeďo: Ktorý slovenský senior oželie z dôchodku 400 EUR mesačne ? 16 110
  8. Leonard Malacký: Kam z Bratislavy - na trip do najkrajšej obce na Dunaji 9 158
  1. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí?
  2. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Sex v meste na slovenský spôsob
  3. Jiří Ščobák: Ivan Korčok dnes promluvil před Starou tržnicou v Bratislavě (video)
  4. Yevhen Hessen: Telegram ako zdroj konšpirácií, dezinformácií a propagandy?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 77. - Arktída - Ostrov Wrangel - miesto, kde sa začína ruský deň
  6. Post Bellum SK: Osobnosť, ktorú sme si nepripomenuli...
  7. Yevhen Hessen: Ukrajinských utečencov sa pýtajú "Prečo nie ste na fronte", ale utečencov z iných krajín sa na to nepýtajú?
  8. Jiří Ščobák: Ivan Korčok zvítězí, protože má něco, co Pellegrini nemá a nikdy mít nebude!

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu