Nedeľa, 7. august, 2022 | Meniny má Štefánia

Remeselná zmrzlina z Trenčína je v desiatke top slovenských zmrzlinární

Prostredníctvom aplikácie Foursquare vyberali ľudia zo svojich skúseností najlepšie slovenské zmrzlinárne. Trenčianska Oilá – Remeselná zmrzlina v rebríčku obsadila ôsme miesto.

(Zdroj: ANDREJ LUPRICH)

TRENČÍN. V Trenčíne sídli jedna z najlepších a najobľúbenejších zmrzlinární na Slovensku.

Vyplýva to z hodnotení ľudí cez službu a aplikáciu Foursquare. Z 90 slovenských podnikov získala Oilá – Remeselná zmrzlina ôsme miesto. Slovensko-taliansky manželský pár otvoril prevádzku pred piatimi rokmi, za úspechom je držanie sa rovnakej filozofie od prvého dňa podnikania.

Filozofiou je vyrábať čo možno najzdravšiu zmrzlinu z pravého ovocia, bez aróm a polovýrobkov.

Najobľúbenejšia je maková

Prečítajte si tiež: Elán sa po 11 rokoch vracia do Myjavy. Máme pre vás vstupenky! Čítajte 

Remeselnú zmrzlinu Oilá otvoril manželský pár po tom, čo si porovnal chuť zmrzliny v Taliansku s tou, ktorú si kúpili na Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu

„V Taliansku som objavila gelato artigianale, teda remeselnú zmrzlinu, a hneď som sa do nej zamilovala. Na Slovensku som zmrzlinu nejedla, lebo mi nechutila. Všetka bola na jedno kopyto a veľakrát príchuť nezodpovedala názvu. Manžela Slovensko lákalo. Na zmrzline si tu ale nevedel pochutiť ani on, tak sa rozhodol, že sem prinesie pravé talianske gelato. No a tak vznikla naša gelateria,“ povedala majiteľka Zuzana Boasso Dolinská.

V júni oslávila ich prevádzka piate narodeniny, ich cieľom je predávať zmrzlinu z pravého ovocia bez aróm a polovýrobkov. Od konkurencie sa podľa Boasso Dolinskej odlišujú sorbetmi i vyhľadávanou pistáciovou zmrzlinou.

Prečítajte si tiež: Vyšla nová kniha o povestiach z nášho regiónu Čítajte 

„Má prírodnú chuť a je bez pridaných farieb a aróm. Pistácie sú dovezené priamo zo Sicílie, teda zo zeme pistácií. V obľúbenosti jej konkuruje slovenská národná chuť, teda maková zmrzlina. Smotanová krémová zmrzlina väčšine zákazníkov pripomína makové slíže od babičky,“ prezradila majiteľka s tým, že pri výrobe často experimentujú s rôznymi chuťami, nie všetky ale predávajú počas celej sezóny.

SkryťVypnúť reklamu

Jednou z nich je bryndzová zmrzlina so sladko-slanou chuťou.

Používajú slovenské a talianske suroviny

Obsadenie ôsmeho miesta v rebríčku prevádzok top slovenských zmrzlinárni v aplikácii Foursquare majiteľov potešilo.

„Máme chuť zlepšovať sa, okrem toho hľadáme nové, kvalitné suroviny, aby sme uspokojili klientov,“ podotkla majiteľka s tým, že pri výrobe sú najdôležitejšie primárne suroviny.

„Dobré jedlo sa nedá vyrobiť zo surovín nízkej kvality. Chuť zmrzliny musí odrážať chuť danej suroviny a tak aj so zatvorenými očami musíte rozoznať, o akú zmrzlinu ide. Chuť musí byť vyvážená, a to dosiahneme len použitím kvalitných surovín.“

Niektoré z nich nakupujú z dôvodu nedostupnosti na slovenskom trhu v Taliansku, ostatné pochádzajú od lokálnych výrobcov.

SkryťVypnúť reklamu

Ponuku zmrzlín navyše prispôsobujú ľuďom s alergiami a intoleranciami, od prvého dňa predávali niekoľko sorbetov bez laktózy.

Klientela sa však natoľko rozšírila, že dnes ponúkajú aj čokoládovú bez laktózy, i zmrzlinu bez cukru.

Všetky druhy zmrzlín sú navyše bez gluténu. Zuzana Boasso Dolinská prízvukuje, že kvalitnú zmrzlinu od nekvalitnej vedia ľudia bez problémov odlíšiť.

„Prvú klientelu tvorila kategória ľudí, ktorí zmrzlinu nejedli, lebo ich chuťovo neuspokojila. Ľudia však cestujú, ochutnávajú rôzne jedlá a potom si ich často žiadajú aj tu. Tak je to aj so zmrzlinou. Stane sa tak, že niektorí sa vrátia a tešia sa z našej ‘najlepšej zmrzliny na svete,‘ lebo na dovolenke takú dobrú nenašli,“ dodala s úsmevom majiteľka.

Najčítanejšie na My Trenčín

Inzercia - Tlačové správy

  1. Kde vybavíte žiadosť o hypotéku bez návštevy pobočky?
  2. Kde u nás kúpite domácke potraviny
  3. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete
  4. Na Oravskej priehrade s Kalim aj Spievankovom. Vidíme sa naživo
  5. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať
  6. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha
  7. Pozrite si, kedy hrá futbalové zápasy vaše mesto či dedina
  8. Miliónová autorka Táňa K. Vasilková: Po úspechu som netúžila
  1. Za vysokou spotrebou sa často skrýva zlá kondícia motora
  2. Ktoré regionálne projekty podporí Nadácia COOP Jednota?
  3. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete
  4. Kde u nás kúpite domácke potraviny
  5. Na Oravskej priehrade s Kalim aj Spievankovom. Vidíme sa naživo
  6. Tetovanie a piercing - aké zdravotné riziká môžu spôsobiť?
  7. Aké sú vízie slovenských vodičov a architektov?
  8. Toto sú vízie slovenských vodičov a architektov
  1. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete 8 919
  2. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať 6 767
  3. Pozrite si, kedy hrá futbalové zápasy vaše mesto či dedina 6 182
  4. Miliónová autorka Táňa K. Vasilková: Po úspechu som netúžila 5 287
  5. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha 5 166
  6. Vypnite si reklamu na SME.sk a odomknite všetky články 3 983
  7. First moment: Maldivy, Maurícius či Mexiko na dosah jedným letom 2 783
  8. Dobrá správa pre pacientov s cukrovkou 2 487

Blogy SME

  1. Ján Škerko: Kolibríky a ruskí orkovia
  2. Otilia Horrocks: Voliči si zaslúžia viac...
  3. Matúš Grznár: Výzva Igorovi Matovičovi k sebareflexii a odstúpeniu.
  4. Marián Kozák: Festival "Európskeho ľudového remesla" v Kežmarku 2022
  5. Štefan Vidlár: Bola jedna rodina
  6. Rastislav Jusko: Konflikt Matoviča a Sulíka ukazuje zhubnosť stavu demokracie na Slovensku.
  7. Miroslav Galovič: Cykloleto 2022 alebo 500 km za 5 týždňov. Prológ, časť záverečná. Týždne štvrtý a piaty. Záverečný sumár.
  8. Andrea Ostrihoňová: Ave Danuvina Alacris
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 44 942
  2. Martin Sústrik: Korupcia v ruskej armáde 24 824
  3. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 9 416
  4. Jana Melišová: Svet sa zmenil... 6 119
  5. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 5 172
  6. Jana Žilková: Výchova detí v Mongolsku 4 453
  7. Post Bellum SK: Hromady mŕtvych a nočné mory o Varšavskom povstaní 4 131
  8. Jana Melišová: Investovať či neinvestovať? 3 840
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  2. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  3. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  4. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  5. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  6. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  7. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 44. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 2/3 - Skaza lode Karluk, 1913 - 1914
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Basgitarista Andrej Kohout v čase aktívnej hudobnej kariéry.

Kapelu Apoplexy uznávali a stále uznávajú dlhé roky nielen priaznivci slovenskej metalovej hudby.


9 h
Členovia Bučkovanky vymenili kroje počas extrémnych horúčav za biele košele.

Na novomestskom Námestí slobody bolo počas koncertu Bučkovanky o osemnástej hodine presne 38 stupňov Celzia.


9 h

V roku 2017 išlo o jeden z najmasívnejších úhynov rýb na Váhu.


(JÁ) 13 h

Prinášame vám prehľad novorodeniatok z trenčianskej a myjavskej pôrodnice. Ich fotky boli zverejnené v tlačených novinách MY Trenčín.


10 h

Blogy SME

  1. Ján Škerko: Kolibríky a ruskí orkovia
  2. Otilia Horrocks: Voliči si zaslúžia viac...
  3. Matúš Grznár: Výzva Igorovi Matovičovi k sebareflexii a odstúpeniu.
  4. Marián Kozák: Festival "Európskeho ľudového remesla" v Kežmarku 2022
  5. Štefan Vidlár: Bola jedna rodina
  6. Rastislav Jusko: Konflikt Matoviča a Sulíka ukazuje zhubnosť stavu demokracie na Slovensku.
  7. Miroslav Galovič: Cykloleto 2022 alebo 500 km za 5 týždňov. Prológ, časť záverečná. Týždne štvrtý a piaty. Záverečný sumár.
  8. Andrea Ostrihoňová: Ave Danuvina Alacris
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 44 942
  2. Martin Sústrik: Korupcia v ruskej armáde 24 824
  3. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 9 416
  4. Jana Melišová: Svet sa zmenil... 6 119
  5. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 5 172
  6. Jana Žilková: Výchova detí v Mongolsku 4 453
  7. Post Bellum SK: Hromady mŕtvych a nočné mory o Varšavskom povstaní 4 131
  8. Jana Melišová: Investovať či neinvestovať? 3 840
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  2. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  3. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  4. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  5. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  6. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  7. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 44. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 2/3 - Skaza lode Karluk, 1913 - 1914

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu