Remeselná zmrzlina z Trenčína je v desiatke top slovenských zmrzlinární

Prostredníctvom aplikácie Foursquare vyberali ľudia zo svojich skúseností najlepšie slovenské zmrzlinárne. Trenčianska Oilá – Remeselná zmrzlina v rebríčku obsadila ôsme miesto.

(Zdroj: ANDREJ LUPRICH)

TRENČÍN. V Trenčíne sídli jedna z najlepších a najobľúbenejších zmrzlinární na Slovensku.

Vyplýva to z hodnotení ľudí cez službu a aplikáciu Foursquare. Z 90 slovenských podnikov získala Oilá – Remeselná zmrzlina ôsme miesto. Slovensko-taliansky manželský pár otvoril prevádzku pred piatimi rokmi, za úspechom je držanie sa rovnakej filozofie od prvého dňa podnikania.

Filozofiou je vyrábať čo možno najzdravšiu zmrzlinu z pravého ovocia, bez aróm a polovýrobkov.

Najobľúbenejšia je maková

Prečítajte si tiež: Elán sa po 11 rokoch vracia do Myjavy. Máme pre vás vstupenky! Čítajte 

Remeselnú zmrzlinu Oilá otvoril manželský pár po tom, čo si porovnal chuť zmrzliny v Taliansku s tou, ktorú si kúpili na Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„V Taliansku som objavila gelato artigianale, teda remeselnú zmrzlinu, a hneď som sa do nej zamilovala. Na Slovensku som zmrzlinu nejedla, lebo mi nechutila. Všetka bola na jedno kopyto a veľakrát príchuť nezodpovedala názvu. Manžela Slovensko lákalo. Na zmrzline si tu ale nevedel pochutiť ani on, tak sa rozhodol, že sem prinesie pravé talianske gelato. No a tak vznikla naša gelateria,“ povedala majiteľka Zuzana Boasso Dolinská.

V júni oslávila ich prevádzka piate narodeniny, ich cieľom je predávať zmrzlinu z pravého ovocia bez aróm a polovýrobkov. Od konkurencie sa podľa Boasso Dolinskej odlišujú sorbetmi i vyhľadávanou pistáciovou zmrzlinou.

Prečítajte si tiež: Vyšla nová kniha o povestiach z nášho regiónu Čítajte 

„Má prírodnú chuť a je bez pridaných farieb a aróm. Pistácie sú dovezené priamo zo Sicílie, teda zo zeme pistácií. V obľúbenosti jej konkuruje slovenská národná chuť, teda maková zmrzlina. Smotanová krémová zmrzlina väčšine zákazníkov pripomína makové slíže od babičky,“ prezradila majiteľka s tým, že pri výrobe často experimentujú s rôznymi chuťami, nie všetky ale predávajú počas celej sezóny.

SkryťVypnúť reklamu

Jednou z nich je bryndzová zmrzlina so sladko-slanou chuťou.

Používajú slovenské a talianske suroviny

Obsadenie ôsmeho miesta v rebríčku prevádzok top slovenských zmrzlinárni v aplikácii Foursquare majiteľov potešilo.

„Máme chuť zlepšovať sa, okrem toho hľadáme nové, kvalitné suroviny, aby sme uspokojili klientov,“ podotkla majiteľka s tým, že pri výrobe sú najdôležitejšie primárne suroviny.

„Dobré jedlo sa nedá vyrobiť zo surovín nízkej kvality. Chuť zmrzliny musí odrážať chuť danej suroviny a tak aj so zatvorenými očami musíte rozoznať, o akú zmrzlinu ide. Chuť musí byť vyvážená, a to dosiahneme len použitím kvalitných surovín.“

Niektoré z nich nakupujú z dôvodu nedostupnosti na slovenskom trhu v Taliansku, ostatné pochádzajú od lokálnych výrobcov.

SkryťVypnúť reklamu

Ponuku zmrzlín navyše prispôsobujú ľuďom s alergiami a intoleranciami, od prvého dňa predávali niekoľko sorbetov bez laktózy.

Klientela sa však natoľko rozšírila, že dnes ponúkajú aj čokoládovú bez laktózy, i zmrzlinu bez cukru.

Všetky druhy zmrzlín sú navyše bez gluténu. Zuzana Boasso Dolinská prízvukuje, že kvalitnú zmrzlinu od nekvalitnej vedia ľudia bez problémov odlíšiť.

„Prvú klientelu tvorila kategória ľudí, ktorí zmrzlinu nejedli, lebo ich chuťovo neuspokojila. Ľudia však cestujú, ochutnávajú rôzne jedlá a potom si ich často žiadajú aj tu. Tak je to aj so zmrzlinou. Stane sa tak, že niektorí sa vrátia a tešia sa z našej ‘najlepšej zmrzliny na svete,‘ lebo na dovolenke takú dobrú nenašli,“ dodala s úsmevom majiteľka.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

  1. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  2. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  3. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  4. Jedinečná príležitosť získať kariérny náskok od Jerònimo Martins
  5. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  6. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  7. Fit-out od M2C: Premena priestorov na kľúč
  8. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  1. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  2. eFleet Day 2025 Truck&Bus&Van: Šetrite náklady s elektromobilom
  3. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom
  4. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce
  5. Viacgeneračné rodiny: Slovenský recept na hádky?
  6. Hudba, smiech a festival plný vody: Liptov čaká rozlúčka s letom
  7. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava!
  8. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri
  1. Osem destinácií, kam na last minute dovolenku v septembri 11 890
  2. Slovenskí učitelia vyvinuli aplikáciu, ktorá šetrí hodiny práce 4 443
  3. Kaufland má 25 rokov a otvára 25. K Park: To bude oslava! 4 386
  4. Zaslúžený oddych. Luxus hotelov pre dospelých začína pokojom 3 532
  5. Nová Kia Sportage zvládne každé dobrodružstvo aj životný štýl 3 445
  6. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 3 104
  7. Iónske či Dodekanské ostrovy? Nie je jedno, kam do Grécka idete 1 893
  8. Jedinečná príležitosť získať kariérny náskok od Jerònimo Martins 1 523
  1. Marek Strapko: Našiel sa nový nepriateľ národa - vedci
  2. Ľubica Adamková: Exekúcia očami ježka: prečo systém zlyháva a ako môže fungovať lepšie?
  3. Matej Galo: Keď odmietanie vedy dobehne svojich hrdinov
  4. Peter Juščák: Slovensko-ukrajinské porozumenie zdola
  5. Ondřej Havelka: Súfismus v Alžírsku. Světlem jediného pojená rozeržatá čerň niterného zřídla. II. epizoda
  6. Marek Tocimák: Ex Nihilo
  7. Nicholas Wintzler: Intermediálny literát
  8. Monika Albertiová: Nechcem deti! Tu na Slovensku?
  1. Radoslav Záhumenský: Skrytý hrad na Slovensku, ktorý väčšina ľudí nikdy nenavštívi 58 159
  2. Monika Albertiová: Balím kufre! Tu sa nedá žiť a minimálna mzda? Na smiech! 25 327
  3. Michal Porubän: Otvorený list vedeniu Slovenskej akadémie vied 19 291
  4. Martin Kresák: Minimálna mzda 915 €: v Bratislave pohoda, v Gelnici pohroma 11 652
  5. Ivan Mlynár: Rozhovor medzi Robertom Ficom a Ursulou von der Leyen, ktorý sa nikdy neuskutočnil. 8 058
  6. Martin Fronk: Druhá Gaderská dolina? Objavte skrytý tiesňavový klenot v Kremnických vrchoch! 7 483
  7. Ivan Mlynár: Matúš Šutaj Eštok. 7 282
  8. Rudolfa Vallová: Minister Huliak urobil krok do neznáma a pristál na zemi 6 122
  1. Marcel Rebro: Druhý život obrancov zo 106. bataliónu
  2. Věra Tepličková: Vláda prstom: ty-ty-ty a Šaško robí audity
  3. Marcel Rebro: Rusko: veľmoc latrín a tankodrómov
  4. Radko Mačuha: Sťahovanie kostola pod dúhovou vlajkou.
  5. Marcel Rebro: Slovenská veda: halušky s bryndzou, ortéza a analýza DNA
  6. Marcel Rebro: Máša, melón a plyšová opica
  7. Radko Mačuha: Ďalšia Britská stopa. V srdci Slovenska.
  8. Igor Pogány: Ako prinútiť AI, aby vám našla nový koníček
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Lopta na MS vo futbale 2022.

Rozdiel dvoch súťaži v zápase vidieť nebolo. Rozhodli dva góly Ďuráčiho v závere.


(RED)

Zaútočil na viacerých ľudí.


Zmeny sa týkajú viacerých ulíc.


Propane Punk Show

V predstavení sa prepojí oheň, železo, akrobacia a výtvarné umenie.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu