Remeselná zmrzlina z Trenčína je v desiatke top slovenských zmrzlinární

Prostredníctvom aplikácie Foursquare vyberali ľudia zo svojich skúseností najlepšie slovenské zmrzlinárne. Trenčianska Oilá – Remeselná zmrzlina v rebríčku obsadila ôsme miesto.

(Zdroj: ANDREJ LUPRICH)

TRENČÍN. V Trenčíne sídli jedna z najlepších a najobľúbenejších zmrzlinární na Slovensku.

Vyplýva to z hodnotení ľudí cez službu a aplikáciu Foursquare. Z 90 slovenských podnikov získala Oilá – Remeselná zmrzlina ôsme miesto. Slovensko-taliansky manželský pár otvoril prevádzku pred piatimi rokmi, za úspechom je držanie sa rovnakej filozofie od prvého dňa podnikania.

Filozofiou je vyrábať čo možno najzdravšiu zmrzlinu z pravého ovocia, bez aróm a polovýrobkov.

Najobľúbenejšia je maková

Prečítajte si tiež: Elán sa po 11 rokoch vracia do Myjavy. Máme pre vás vstupenky! Čítajte 

Remeselnú zmrzlinu Oilá otvoril manželský pár po tom, čo si porovnal chuť zmrzliny v Taliansku s tou, ktorú si kúpili na Slovensku.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„V Taliansku som objavila gelato artigianale, teda remeselnú zmrzlinu, a hneď som sa do nej zamilovala. Na Slovensku som zmrzlinu nejedla, lebo mi nechutila. Všetka bola na jedno kopyto a veľakrát príchuť nezodpovedala názvu. Manžela Slovensko lákalo. Na zmrzline si tu ale nevedel pochutiť ani on, tak sa rozhodol, že sem prinesie pravé talianske gelato. No a tak vznikla naša gelateria,“ povedala majiteľka Zuzana Boasso Dolinská.

V júni oslávila ich prevádzka piate narodeniny, ich cieľom je predávať zmrzlinu z pravého ovocia bez aróm a polovýrobkov. Od konkurencie sa podľa Boasso Dolinskej odlišujú sorbetmi i vyhľadávanou pistáciovou zmrzlinou.

Prečítajte si tiež: Vyšla nová kniha o povestiach z nášho regiónu Čítajte 

„Má prírodnú chuť a je bez pridaných farieb a aróm. Pistácie sú dovezené priamo zo Sicílie, teda zo zeme pistácií. V obľúbenosti jej konkuruje slovenská národná chuť, teda maková zmrzlina. Smotanová krémová zmrzlina väčšine zákazníkov pripomína makové slíže od babičky,“ prezradila majiteľka s tým, že pri výrobe často experimentujú s rôznymi chuťami, nie všetky ale predávajú počas celej sezóny.

SkryťVypnúť reklamu

Jednou z nich je bryndzová zmrzlina so sladko-slanou chuťou.

Používajú slovenské a talianske suroviny

Obsadenie ôsmeho miesta v rebríčku prevádzok top slovenských zmrzlinárni v aplikácii Foursquare majiteľov potešilo.

„Máme chuť zlepšovať sa, okrem toho hľadáme nové, kvalitné suroviny, aby sme uspokojili klientov,“ podotkla majiteľka s tým, že pri výrobe sú najdôležitejšie primárne suroviny.

„Dobré jedlo sa nedá vyrobiť zo surovín nízkej kvality. Chuť zmrzliny musí odrážať chuť danej suroviny a tak aj so zatvorenými očami musíte rozoznať, o akú zmrzlinu ide. Chuť musí byť vyvážená, a to dosiahneme len použitím kvalitných surovín.“

Niektoré z nich nakupujú z dôvodu nedostupnosti na slovenskom trhu v Taliansku, ostatné pochádzajú od lokálnych výrobcov.

SkryťVypnúť reklamu

Ponuku zmrzlín navyše prispôsobujú ľuďom s alergiami a intoleranciami, od prvého dňa predávali niekoľko sorbetov bez laktózy.

Klientela sa však natoľko rozšírila, že dnes ponúkajú aj čokoládovú bez laktózy, i zmrzlinu bez cukru.

Všetky druhy zmrzlín sú navyše bez gluténu. Zuzana Boasso Dolinská prízvukuje, že kvalitnú zmrzlinu od nekvalitnej vedia ľudia bez problémov odlíšiť.

„Prvú klientelu tvorila kategória ľudí, ktorí zmrzlinu nejedli, lebo ich chuťovo neuspokojila. Ľudia však cestujú, ochutnávajú rôzne jedlá a potom si ich často žiadajú aj tu. Tak je to aj so zmrzlinou. Stane sa tak, že niektorí sa vrátia a tešia sa z našej ‘najlepšej zmrzliny na svete,‘ lebo na dovolenke takú dobrú nenašli,“ dodala s úsmevom majiteľka.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  4. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  5. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  6. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  7. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 250
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 315
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 124
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 190
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 825
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 303
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 547
  8. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 4 356
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Obľúbený predajca elektroniky NAY pokračuje vo svojom VEĽKOM VÝPREDAJI.


Boris Vitázek.

Festival sa koná 11. a 12. apríla na rôznych miestach


Očkovanie vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer.

Kotlár avizoval, že Žilinkovi odovzdá výsledky analýzy šarží vakcín Moderna a Pfizer.


SITA

Cintorín pri pamätníku v lesoparku Brezina v Trenčíne pripomína beštiálne vraždy 69 vojakov, partizánov i civilných obyvateľov.


TASR

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu