Trenčín má opäť svoju čokoládovňu!

„Úžasné“!

„To je naozaj vynikajúce“!

Takéto a podobné slastné výroky sa šíria z Mierového námestia, kde sa pod hradom usídlilo čokoládové kráľovstvo  - BON BON. Majiteľmi čokoládovne sú manželia Jitka a Jozef Šprtka.

 

BON BON Chocolateria je skutočná pastva pre oči aj žalúdok. Ihneď ako vojdete,  priláka vás pultík plný čokolády, marcipánu a nugátu. Vedľa stojí veľká vitrína s viac ako 30 druhmi lahodných praliniek, ktorých základom je horká, mliečna a biela čokoláda – samotná alebo s náplňou. Ide o poctivú ručnú prácu, čo spoznáte na kvalite a chuti.

„Tak, ktorá to bude? S karamelom a vanilkovou soľou, nugátová strecha, či strapec s mandľami?“ Je ťažké vybrať si, najradšej by ste ochutnali všetky. Favoritom medzi zákazníkmi je pralinka s višňou a chilli a rumová bomba.

Najmenším zákazníkom chutia čokoládové zvieratká - lienky z bielej čokolády či sloník z mliečnej čokolády. Ak vás už omrzelo kupovať stále tie isté bonboniéry, tak sa určite zastavte po krabičku  sladkých dobrôt, zabalia Vám ju na počkanie podľa vášho želania.

„Čokoládu si môžete vychutnať aj v tekutom stave, teplú, podávanú s nesladenou domácou šľahačkou“, - dodáva majiteľka, ktorá sa do čokolády zamilovala už dávno. „Vždy sme v rôznych mestách navštevovali kaviarne a hľadali kvalitnú čokoládu.

Tie dobré by som však spočítala na prstoch jednej ruky. Všade to bol len doplnkový produkt. U nás venujeme čokoláde a výrobkom z nej plnú pozornosť.“

V BON BON Chocolaterii povýšili tekutú čokoládu na čerstvo pripravovaný dezert a myslia to s ňou vážne. Môžete si ju vychutnať s rôznymi druhmi ovocia, orieškami, likérmi či poštekliť svoje zmysly korením.

Ak máte radi netradičné chute, určite vyskúšajte čokoládu so slaným arašidovým maslom, či gaštanovým pyré. Rozhodnúť sa môžete aj pre rôzne iné čokoládové kombinácie, podľa vlastnej fantázie.

Samozrejmosťou je aj výborná káva, čaje, domáce limonády a ovocné šťavy. I tu sa nezabudlo na čokoládu. V ponuke nájdete latte macchiato s horkou čokoládou, sypaný čaj s kúskami čokolády či exkluzívne čokoládové víno. Áno, čítate správne. Keď sa spojí kvalitné  víno s pravou čokoládou, nemôže to dopadnúť lepšie.

Červené polosladké víno je trochu hustejšie ako ostatné práve vďaka obsahu horkej čokolády. Čokoládovým vínom to však nekončí. BON BON stavil aj na sladké druhy tokajského vína, ako inak, veď k čokoláde a dezertom sa sladké vína hodia najviac.

Hoci sa BON BON Chocolateria nepovažuje za cukráreň, sortiment dotvára aj niekoľko druhov koláčikov. „Stavili sme na kvalitu od Little cakes Trenčín, na naše tortičky nedáme dopustiť. Zákazníci si na ne zvykli chodiť pravidelne.“

Posedenie v BON BON-e je príjemná záležitosť pre všetky generácie. „Staršie ročníky radi spomínajú na predajňu bonbónov v Trenčíne, kde bonbóny vážili a balili do kornútikov. „Dúfam, že im rovnako dobre chutia aj u nás.“ - usmieva sa majiteľka.

Na záver máme dobrú správu pre tých, čo si chcú udržať zdravý životný štýl a čokoláde sa doteraz vyhýbali. Kakaové bôby, z ktorých sa čokoláda pripravuje obsahujú látky priaznivé pre tráviaci systém, srdce, cievy aj pleť. Kedysi sa predpisovala ako liek proti starnutiu a na zlepšenie nálady, tak prečo sa nenechať trochu omladiť a príjemne naladiť v čokoládovni?!

Pozor, je to  návykové – kto ochutná, určite sa vráti.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 523
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 598
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 383
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 206
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 580
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 261
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 517
  8. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 492
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Žilinské Sladkosti pre hostí o tom presviedčajú už 10 rokov.


Za jeden deň zistili viac ako dve desiatky priestupkov.


V blízkosti požiaru boli uskladnené približne tri kubické metre palivového dreva.


TASR
Jakubko

Nemusíte byť zdravotným klaunom, aby ste niekomu urobili krajší deň.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu