Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky
KOMERČNÝ ČLÁNOK

Reštaurácia Pod hradom - zážitky a atmosféra

Reštaurácia Pod hradom ponúka svojim návštevníkom pohodlie, výborné jedlo a víno, ktorým by nepohrdol snáď ani sám Matúš Čák. Jedinečná reštaurácia v pokojnom prostredí uličky vedúcej priamo k Trenčianskemu hradu prináša zážitok, na ktorý sa nezabúda.

O tom, čo odlišuje dobrú reštauráciu od priemernej sme sa porozprávali s majiteľom Reštaurácie Pod hradom Richardom Mičegom.

Reštaurácia Pod hradom pripravuje jedlá, ktoré ľuďom jednoducho chutia a radi sa za nimi vracajú. Čomu pripisujete úspech vašej kuchyne?

- Neviem, či je to úspech mojej kuchyne, no snažím sa robiť veci inak a hlavne túžim po tom, aby zákazníci mali z nášho jedla radosť a zážitok. Chcem im priblížiť gastronómiu, ktorá stále napreduje. 

Čím sú inšpirovaní vaši kuchári?

- Kuchyňa je postavená na skúsenostiach môjho kuchára , ktorý pôsobil v prestížnych francúzskych reštauráciách a preniesol ich do mojej reštaurácie a ukázal tak gastronómiu v inom svetle.

Špecializujete sa i na zážitkovú gastronómiu? (A la carte)

Skryť Vypnúť reklamu

- Mojou prioritou v reštaurácii je moderná gastronómia. To je to, čo nás baví a posúva vpred. Je naozaj príjemné počuť od ľudí samotných, že niečo také ešte v reštaurácii nezažili. A presne o to nám ide. Prísť si do reštaurácie po zážitok z jedla a atmosféry. :)
 

K takému skvelému jedlu sa určite hodí aj kvalitné víno. Hotelová vínna karta naznačuje, že výber vín ste nechali na profesionálovi, nemýlime sa?

- Určite k dobrému jedlu patrí aj dobré víno, preto mám v reštaurácii vybudovanú novú vinotéku, v ktorej sú na výber najkvalitnejšie slovenské aj zahraničné vína. Vínnu kartu zostavujem spoločne s naším dodávateľom podľa mojich predstáv.

Aké najvzácnejšie víno zákazníkom ponúkate? Vedia vaši čašníci k výnimočnému jedlu poradiť rovnako výnimočné víno?

Skryť Vypnúť reklamu

- Každý zákazník je jedinečný a každému chutí niečo iné. Moji chlapci sú profesionáli na správnom mieste a samozrejme po príjemnom dialógu vedia odporučiť to správne víno k ich chuťovým bunkám a typu jedla.

Prispôsobujete gastronómiu aj špeciálnym požiadavkám zákazníkov?

-  Gastronómiu prispôsobujeme na  svadby, oslavy a podobne. Tam vždy vyskladáme menu podľa želania klienta, taktiež aj deťom sa snažíme vždy pripraviť to, čo majú radi. Gastronómiu, ktorú sa snažíme robiť je potrebné, aby ľudia pochopili, že variť a variť je rozdiel. Rozdiel je v surovinách, technológii varenia, prístupe personálu, inventári...
Zážitok z reštaurácie je jedinečná vec. V našej reštaurácii sa snažíme skĺbiť príjemné prostredie s výhľadom na hrad Matúša Čáka, hudbu, ktorá príjemne dotvára nádhernú atmosféru, vždy pozornú obsluhu a samozrejme jedlo, ktoré očarí všetky vaše zmysly.

Skryť Vypnúť reklamu

Autor fotografii Lukáš Ronec, foto.ronec.sk

 

 

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  2. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Budovanie zelenej značky
  7. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  8. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 23 026
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 21 500
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 17 376
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 8 899
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 519
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 265
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 591
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 479
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 327
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 241
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Ilustračné foto.

Svoj premiérový zásah v drese trenčianskeho áčka si pripísal Lucas Demitra.

2 h
ilustračné foto

Pozitívnych bolo 30 556 ľudí.

3 h
Ilustračné foto

V súvislosti s pandémiou nového koronavírusu vykonali hasiči v Trenčianskom kraji v roku 2020 celkovo 581 výjazdov.

7 h
Útulky sú nepriamo závislé od pomoci dobrovoľníkov a verejnosti

Pandémia vyškrtla z kalendára útulkov aj adopcie psíkov do zahraničia.

7 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Dobre skončilo v Bobote, Čachticiach, Stankovciach. Výborne v Dolnej Porube a Trenčianskych Miticiach.

25. jan

Po páchateľoch polícia intenzívne pátra.

6 h

Ide zatiaľ iba o čiastkové výsledky.

25. jan

Podľa aktuálne nastavených parametrov a údajov len z MOM, zriadených rezortom zdravotníctva, by si v Banskobystrickom kraji zopakovali testovanie v šiestich okresoch.

25. jan

Už ste čítali?