Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Víťaz kuchárskej súťaže varí doma najmä v nedeľu

Recepty na slovenské jedlá z fantázie kuchára Vila Haba i jeho temperamentné vystupovanie zaujali mnohých milovníkovej dobrej kuchyne.

Obľúbená kuchárska dvojica.Obľúbená kuchárska dvojica. (Zdroj: MARTIN ŠIMOVEC)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM. Slovensko má nový kuchársky fenomén menom Vilo Habo. Víťaz televíznej súťaže Moja mama varí lepšie ako tvoja si získal obrovskú popularitu aj v našom regióne.  Jeho aktuálna kuchárska kniha Vilo Habo varí lepšie ako tvoja mama sa drží na najvyšších miestach v predajnosti kníh vo veľkých trenčianskych i novomestských kníhkupectvách.

Kuchársku rodinku Habovcov zastavujú na uliciach aj neznámi ľudia, popularita ich teší. Možno aj pre ich priateľskosť ide knižka plná receptov doslova „na dračku“.

Skryť Vypnúť reklamu

Najlepší kuchár v televíznej súťaži

Temperamentný 43-ročný kuchár Vilo Habo z Hanuliakova počas kuchárskych súbojov často kričal na svojho syna Davida, s ktorým vytvoril skvelý tandem.

Ku kuchárskej vareške pričuchol už pred desiatkami rokov.

„K vareniu mňa i brata viedla už mama. Chcela, aby sme boli po osamostatnení schopní sami fungovať. Varil som aj na vojenčine,“ prezradil populárny kuchár. Do súťaže sa prihlásil s jednoznačným cieľom – zvíťaziť. Každá relácia s Habovcami bola v znamení nečakaných situácií, vtipných hlášok a skvelých receptov.

„Kedysi som v jednej relácii v televízii už varil a nemal som dobré skúsenosti. Teraz ma na to nahovoril syn David. Zlomil ma, aj keď som pôvodne nechcel,“ usmial sa Vilo Habo.

Obľúbený kuchár je vo svojom obore skutočný profík. Nepamätá si, že by nejaký pripravovaný pokrm „pobabral“.

Skryť Vypnúť reklamu

„Keď som kedysi dávno robil po prvýkrát domácu knedľu, tak tá skončila v koši,“ usmial sa.

V reštauráciách mu chýbajú slovenské jedlá

Viliam Habo najradšej varí slovenskú kuchyňu.
„Aj do novej kuchárskej knihy som sa snažil zaradiť čo najviac slovenských receptov. Mám totiž pocit, že slovenská kuchyňa sa vytráca. V mnohých reštauráciách už ani nevidíte slovenské jedlá. Tie mi chýbajú,“ vysvetlil.

A aj preto v jeho knihe nájdete množstvo výborných receptov na predjedlá, polievky, prívarky, mäsové jedlá i múčne jedlá, ale aj rôzne špeciality priamo z Habovej fantázie.

„Z cudzích a exotických kuchýň mi je najbližšia čínska,“ pokračoval víťazný kuchár. Vilo Habo sa drží porekadla: Čo si navaríš, to si aj zjedz. Preto rád svoje jedlá degustuje.

„Nové recepty skúšam na sebe, manželke a synovi. Až potom s nimi idem von. V súťaži som varil všetky jedlá podľa nápadov z mojej hlavy, zo žiadnej z kuchárskych kníh som nič nepoužil,“ potvrdil.

Skryť Vypnúť reklamu

Originalita slovenských receptov

V súčasnosti najpopulárnejší kuchár na Slovensku nie je v jedle prieberčivý. Rád si pochutí na mäsitých i sladkých jedlách.

„V poslednej dobe milujem panenku na sedliacky spôsob. Na jej prípravu treba bravčovú panenskú sviečkovicu, hrudkovitý tvaroh, sedliacku slaninu, ale aj hrubé rezance, pažítku, soľ a niekoľko druhov korenia,“ prezradil ingrediencie svojej špeciality, ktorej recept nechýba v jeho horúcej knižnej novinke.

Okrem 70 receptov nájdete na jej takmer 140 stránkach s množstvom farebných fotografií aj osvedčené kulinárske rady a vtipné výroky, ktoré vás určite pobavia.

Pri kuchynskej linke sa striedajú

V rodine Habovcov je o kuchynskú linku zvádzaný každodenný boj. Okrem skvelých kuchárov otca Vila Haba a jeho syna Davida je majsterkou v príprave dobrých pokrmov aj Vilova manželka Eva.

„Varíme všetci traja, ale vždy každý zvlášť, ďalší by pri linke nemal miesto. Vždy sa dohodneme, kto má chuť variť a ten sa do toho pustí,“ usmiala sa Eva Habová.

Vilo Habo varí často najmä v nedeľu, Eva Habová vníma varenie zasa ako bežnú záležitosť manželky a matky v jednej osobe.

„Rada varím perkelty a rezne. Z polievok zbožňujem slepačiu s údeným mäsom alebo držkovú,“ pokračovala. V kuchárskej rodine Habovcov si do prípravy jedál nezasahujú a nezvyknú ani komentovať prípadné nedostatky.

„Vilo varí bezchybne a na tanieri je to skvelé. A 15-ročného syna Davida najviac poteší, keď mu navarené jedlo pochválim,“ usmiala sa jeho mama.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  3. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  4. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  5. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  6. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  8. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  9. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  10. Zelená Bratislava
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 18 664
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 14 528
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 202
  4. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 12 513
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 296
  6. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 186
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 867
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 938
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 745
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 733
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Rekonštrukcia historickej budovy Strážnica na Bradle je ukončená

Rekonštrukciu historickej budovy Strážnice, ktorá sa nachádza na Bradle pri Mohyle Milana Rastislava Štefánika, ukončili a odovzdali nájomcovi.

V autobuse sa viezlo osem ľudí, hasiči z osobného vozidla vyslobodili jednu osobu.

Na diaľničnom privádzači sa zrazil autobus s osobným autom

Hasiči z Dubnice nad Váhom a Trenčína zasahovali pri dopravnej nehode na diaľničnom privádzači v Ilave.

Trenčianska župa je čoraz viac eko, spolupracuje už aj so včelármi

Cieľom spoločného memoranda je podpora oblasti environmentálnej výchovy, zlepšovanie stavu životného prostredia na území kraja či spoločná realizácia projektov.

Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Koronavírus na Orave: V sobotu zachytili 1600 pozitívnych prípadov (minúta po minúte)

Na Orave bol o celoplošné testovanie na Covid-19 opäť záujem.

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

Nitrania dnes išli na veľké nákupy aj na cintoríny

Načo budú otvorené obchody, keď môžeme ísť len do potravín a lekární? pýtajú sa ľudia aj Zväz obchodu.

Koronavírus na Orave: V piatok zachytili takmer 1 700 pozitívnych (minúta po minúte)

Na Orave sa začala pilotná časť celoplošného testovania na Covid-19.

Už ste čítali?