Pondelok, 15. august, 2022 | Meniny má Marcela

Tradícia s noblesou - Cukráreň Eiscafe Delikana

Cukráreň Eiscafe Delikana je spoločnosť s viac než desaťročnou tradíciou. Zaoberá sa vlastnou výrobou cukrárskych výrobkov, tort a zmrzliny.

Cukráreň Eiscafe Delikana.Cukráreň Eiscafe Delikana. (Zdroj: Eiscafe Delikana)

Inšpiráciou sú pre Cukráreň Eiscafe Delikana svetové výstavy, ale aj tradičná česká a slovenská klasika. Zákusky vyrábajú nepretržite sedem dní v týždni. Dominantou cukrárne je veľká päť metrov dlhá a štyri poschodia vysoká zákusková vitrína, ktorá je vždy plná dobrôt. Kapacita je vo vnútri asi 60 miest, a keď v lete pristavíme terasu, kapacita sa zdvojnásobí.

Pred časom otvorila svoju prevádzku aj v Trenčíne, a my sme sa porozprávali s majiteľom Tomášom Růžičkom o tom, prečo by ľudia mali prísť ochutnať ich výrobky.

SkryťVypnúť reklamu

Ako dlho funguje cukráreň - kaviareň v Trenčíne? 
Otvárali sme v polovici júna, takže už budeme mať otvorené takmer päť mesiacov. Začiatky tu neboli jednoduché, ťažko sa nám hľadal schopný personál, čo najviac pocítili zákazníci pri čakaní. Po piatich  mesiacoch si už ale všetko sadlo. Dôkazom  toho je, že je u nás stále plno, ľudia sa radi vracajú.

Čím je Eiscafe delikana iná ako ostatné cukrárne v meste?

Čo tak čítam a čo hovoria ľudia tak je to väčšinou samá chvála. Sem tam si pohovorím aj s babičkami, tak tie mi ďakujú za našu cukráreň. Ľudia sú radi, že si môžu ísť sadnúť do čistého, nefajčiarskeho prostredia, dať si dobrú kávu a niečo dobré pod zub. Naša klientela je rôznorodá, od detí, študentov, mamičiek s deťmi, teenagerov, managerov,  dôchodcov. Ako hovorievam, dobrý zákusok si dá každý rád a vždy.

SkryťVypnúť reklamu

Pôsobíte aj v iných mestách, v ktorých?

Eiscafé delikana je franchisová spoločnosť, máme asi šesť cukrární v Čechách a na Slovensku máme pobočky v Senici, Trnave, Senci, Bratislave a Malackách.

Čo všetko ponúkate vo svojej prevádzke?

Tým, že otvárame už ráno o 7.30 si k nám môžu ľudia hneď z rána prísť na kávu, alebo si ju vziať so sebou, ak sa ponáhľajú do práce alebo školy. Robíme tiež raňajkové menu, kde si ľudia môžu dať trebárs hemendex, vajíčka, toasty, chlebíčky, nové sendviče alebo niečo sladké.

Ďalej máme v ponuke asi 120 druhov zákuskov, 50 druhov talianskych zmrzlín, 30 druhov káv vlastnej značky, ktorú si pražíme podľa našej vlastnej receptúry, 10 druhov sladkých a slaných palaciniek, chlebíčky, 21 druhov zmrzlinových pohárov, šaláty, limonády, kokteily, torty na želanie. Tiež radi pripravíme detské oslavy, svadobné hostiny, maturitné večierky, plesy.

SkryťVypnúť reklamu

Výkladnou skriňu každej cukrárne sú zákusky. Aké sú tie vaše?

Často sa stretávame s tým, že ľudia vravia, že naše zákusky sú umelé. To samozrejme nie je pravda. Krédo našej firmy stojí predovšetkým na tom, že všetky zákusky vyrábane ručne a z poctivých surovín. Živočíšna smotana, maslo, šľahačka, ovocie a podobne. Dovážame ich každý deň čerstvé, takže to nie sú žiadne polotovary, žiadne margaríny ani rastlinné tuky u nás nenájdete. Sme si toho vedomí, ľudia nie sú hlúpi. Viem, že ak by sme začali znižovať kvalitu, tak sa nám to hneď v zlom vráti, ľudia by k nám prestali chodiť. Budúci rok máme v pláne kúpiť vlastný ovocný sad, budeme si tak môcť sami pestovať čerstvé ovocie, vyrábať džemy.

Je to tak trochu aj problém dnešnej doby, ľudia už ani nevedia, ako chutia poctivé zákusky. Potom prídeme my ľudia si myslia, že všetko je umelé a že iba  malé staré cukrárne to robia poctivo.  Opak je ale pravdou, z vlastných skúseností môžem povedať, že práve tieto malé cukrárne, ktoré nájdete v každom meste nahradzujú živočíšne smotany lacnými rastlinnými tukmi, margarínmi. Ani v Trenčíne to nie je inak.

Máte v ponuke zákusky aj pre diabetikov?

Áno, máme tiež dia zákusky, minulý týždeň sme začali s predajom dokonca bezlepkových. Zatiaľ máme štyri druhy, ale postupom času chceme tento sortiment rozširovať.

Blíži sa zimné obdobie, prispôsobujete svoju ponuku ročným obdobiam?

Áno, v zime sa naša ponuka samozrejme mení. Letné ovocné limonády vymeníme za čaje s čerstvej mäty zázvoru, vareného vína. Pripravujeme tiež novú ponuku zimných horúcich nápojov na zahriatie. Našou tradíciou je ale vianočné pečivo, ľudia v Trenčíne to zatiaľ nepoznajú, ale verím, že budú veľmi spokojní. Predávame kilové a polkilové balenia zabalené do krásnych vianočných krabíc. Je v nich dvadsať druhov vianočných zákuskov. Väčšina ľudí si u nás na to tak zvykla, hovoria, že sa im na Vianoce už ani v dnešnej hektickej dobe neoplatí piecť.

Pozývame vás vychutnať si atmosféru a noblesu tradičnej cukrárne, kde sa vo vzduchu miesi vôňa čerstvej kávy a kde chuť ručne vyrobených zákuskov dokonale ladí s interiérom. Vyrábame poctivé zákusky z poctivých surovín, inšpirujúcich sa na svetových výstavách, ale aj tradičné české a slovenské koláčiky.

 

Cukráreň a kaviareň Eiscafe Delikana Trenčín

Adresa: Hviezdoslavova 142. Trenčín, 91101

tel: +421 948420551

FB: eiscafe delikana trenčín

email: delikanatrencin@gmail.com

 

pondelok-štvrtok:

7:30-20:00

piatok:

7:30-20:30

sobota:

9:00-20:30

nedeľa:

9:00-20:00

Najčítanejšie na My Trenčín

Inzercia - Tlačové správy

  1. Z vývoja paliva pre Formulu 1 ťažia aj bežní vodiči
  2. Domčeky trulli mali byť dočasným bývaním v snahe neplatiť dane
  3. Energetici prinavrátia Pečnianskemu lesu pôvodnú biodiverzitu
  4. Kam príde, tam vypredá. Nitran vymýšľal vlastný cider dva roky
  5. Najbohatšie mesto v stredoveku, divoký západ na Slovensku
  6. Kupón na cestu do Thajska, USA a Vietnamu so zľavou 888 eur
  7. Prehľad a automatizácia
  8. Odomknite si články na mobile a počítači. Stačí jedno predplatné
  1. Po rokoch cichosci richtuju v Raslavicoch slavnosci
  2. Nie som superman, ale viem, že Prešov má na to byť supermestom.
  3. Domčeky trulli mali byť dočasným bývaním v snahe neplatiť dane
  4. Energetici prinavrátia Pečnianskemu lesu pôvodnú biodiverzitu
  5. Z vývoja paliva pre Formulu 1 ťažia aj bežní vodiči
  6. Trenčín potrebuje nový impulz!
  7. Shell: So znižovaním emisií to myslíme vážne
  8. Sezóna slovenského ovocia je v plnom prúde
  1. Domčeky trulli mali byť dočasným bývaním v snahe neplatiť dane 21 003
  2. Kam príde, tam vypredá. Nitran vymýšľal vlastný cider dva roky 16 004
  3. Najbohatšie mesto v stredoveku, divoký západ na Slovensku 14 449
  4. Kupón na cestu do Thajska, USA a Vietnamu so zľavou 888 eur 7 789
  5. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať 3 540
  6. Kde u nás kúpite domácke potraviny 1 904
  7. Zdravo a chutne. Vyskúšajte recepty šéfkuchára Jara Žídeka 1 885
  8. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete 1 828

Blogy SME

  1. Martin Pekár: O novom cestovnom poriadku (grafikone)
  2. Soňa Bulbeck: Perličky z Anglicka...
  3. Erik Kriššák: Terra incognita – dobre prebádané územie genitívnych metafor
  4. Júlia Piraňa Mikolášiková: Niečo z archívu: Ako siskár Peťo dával echo o odpočúvaní a sledovaní sýkorovcom
  5. Jozo Peric: Skutočná cena brexitu sa bolestivo ukazuje každým dňom. A budúcnosť nevyzerá vôbec dobre
  6. Ján Valchár: Ubjegáj, zájčik, ubjegáj!
  7. Martin Červenka: „Nezastavujem, máme spoždění!“
  8. Michael Achberger: Sushi nie je vždy diétne jedlo
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 32 522
  2. Jozef Drahovský: Priechod na druhý svet je v Bratislave 15 795
  3. Post Bellum SK: Dovolenka v Juhoslávii ako príležitosť na emigráciu 8 535
  4. Monika Nagyova: Moja babka zažila kvôli podvodníkom trýznivé minúty, ktoré by neželala nikomu. 5 857
  5. Milan Pilip: Čaká nás rozvrat spoločnosti ak nezasiahneme proti konšpirátorom 5 522
  6. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 4 665
  7. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 4 412
  8. Peter Gregor: Cena slobody sa vždy počíta iba v stratených ľudských životoch. 4 273
  1. Monika Nagyova: Moja babka zažila kvôli podvodníkom trýznivé minúty, ktoré by neželala nikomu.
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  3. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  4. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  5. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  6. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  7. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  8. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Mestskú hromadnú dopravu v Trenčíne bude od začiatku septembra zabezpečovať nový dopravca.


TASR 29m
Ilustračná fotografia.

Prehľad výsledkov, komentárov a tabuliek IX. ligy Nové Mesto a IX. ligy Senica-Myjava.


2 h
ilustračné foto

Prehľad výsledkov, komentárov, tabuliek a TOP hráčov zápasov VIII. ligy Sever a Juh.


2 h
ilustračné foto.

Prehľad výsledkov, komentárov, tabuľky a TOP hráčov zápasov VII. ligy.


2 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Blogy SME

  1. Martin Pekár: O novom cestovnom poriadku (grafikone)
  2. Soňa Bulbeck: Perličky z Anglicka...
  3. Erik Kriššák: Terra incognita – dobre prebádané územie genitívnych metafor
  4. Júlia Piraňa Mikolášiková: Niečo z archívu: Ako siskár Peťo dával echo o odpočúvaní a sledovaní sýkorovcom
  5. Jozo Peric: Skutočná cena brexitu sa bolestivo ukazuje každým dňom. A budúcnosť nevyzerá vôbec dobre
  6. Ján Valchár: Ubjegáj, zájčik, ubjegáj!
  7. Martin Červenka: „Nezastavujem, máme spoždění!“
  8. Michael Achberger: Sushi nie je vždy diétne jedlo
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 32 522
  2. Jozef Drahovský: Priechod na druhý svet je v Bratislave 15 795
  3. Post Bellum SK: Dovolenka v Juhoslávii ako príležitosť na emigráciu 8 535
  4. Monika Nagyova: Moja babka zažila kvôli podvodníkom trýznivé minúty, ktoré by neželala nikomu. 5 857
  5. Milan Pilip: Čaká nás rozvrat spoločnosti ak nezasiahneme proti konšpirátorom 5 522
  6. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 4 665
  7. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 4 412
  8. Peter Gregor: Cena slobody sa vždy počíta iba v stratených ľudských životoch. 4 273
  1. Monika Nagyova: Moja babka zažila kvôli podvodníkom trýznivé minúty, ktoré by neželala nikomu.
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  3. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  4. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  5. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  6. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  7. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  8. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu