Tradícia s noblesou - Cukráreň Eiscafe Delikana

Cukráreň Eiscafe Delikana je spoločnosť s viac než desaťročnou tradíciou. Zaoberá sa vlastnou výrobou cukrárskych výrobkov, tort a zmrzliny.

Cukráreň Eiscafe Delikana.Cukráreň Eiscafe Delikana. (Zdroj: Eiscafe Delikana)

Inšpiráciou sú pre Cukráreň Eiscafe Delikana svetové výstavy, ale aj tradičná česká a slovenská klasika. Zákusky vyrábajú nepretržite sedem dní v týždni. Dominantou cukrárne je veľká päť metrov dlhá a štyri poschodia vysoká zákusková vitrína, ktorá je vždy plná dobrôt. Kapacita je vo vnútri asi 60 miest, a keď v lete pristavíme terasu, kapacita sa zdvojnásobí.

Pred časom otvorila svoju prevádzku aj v Trenčíne, a my sme sa porozprávali s majiteľom Tomášom Růžičkom o tom, prečo by ľudia mali prísť ochutnať ich výrobky.

SkryťVypnúť reklamu

Ako dlho funguje cukráreň - kaviareň v Trenčíne? 
Otvárali sme v polovici júna, takže už budeme mať otvorené takmer päť mesiacov. Začiatky tu neboli jednoduché, ťažko sa nám hľadal schopný personál, čo najviac pocítili zákazníci pri čakaní. Po piatich  mesiacoch si už ale všetko sadlo. Dôkazom  toho je, že je u nás stále plno, ľudia sa radi vracajú.

Čím je Eiscafe delikana iná ako ostatné cukrárne v meste?

Čo tak čítam a čo hovoria ľudia tak je to väčšinou samá chvála. Sem tam si pohovorím aj s babičkami, tak tie mi ďakujú za našu cukráreň. Ľudia sú radi, že si môžu ísť sadnúť do čistého, nefajčiarskeho prostredia, dať si dobrú kávu a niečo dobré pod zub. Naša klientela je rôznorodá, od detí, študentov, mamičiek s deťmi, teenagerov, managerov,  dôchodcov. Ako hovorievam, dobrý zákusok si dá každý rád a vždy.

SkryťVypnúť reklamu

Pôsobíte aj v iných mestách, v ktorých?

Eiscafé delikana je franchisová spoločnosť, máme asi šesť cukrární v Čechách a na Slovensku máme pobočky v Senici, Trnave, Senci, Bratislave a Malackách.

Čo všetko ponúkate vo svojej prevádzke?

Tým, že otvárame už ráno o 7.30 si k nám môžu ľudia hneď z rána prísť na kávu, alebo si ju vziať so sebou, ak sa ponáhľajú do práce alebo školy. Robíme tiež raňajkové menu, kde si ľudia môžu dať trebárs hemendex, vajíčka, toasty, chlebíčky, nové sendviče alebo niečo sladké.

Ďalej máme v ponuke asi 120 druhov zákuskov, 50 druhov talianskych zmrzlín, 30 druhov káv vlastnej značky, ktorú si pražíme podľa našej vlastnej receptúry, 10 druhov sladkých a slaných palaciniek, chlebíčky, 21 druhov zmrzlinových pohárov, šaláty, limonády, kokteily, torty na želanie. Tiež radi pripravíme detské oslavy, svadobné hostiny, maturitné večierky, plesy.

SkryťVypnúť reklamu

Výkladnou skriňu každej cukrárne sú zákusky. Aké sú tie vaše?

Často sa stretávame s tým, že ľudia vravia, že naše zákusky sú umelé. To samozrejme nie je pravda. Krédo našej firmy stojí predovšetkým na tom, že všetky zákusky vyrábane ručne a z poctivých surovín. Živočíšna smotana, maslo, šľahačka, ovocie a podobne. Dovážame ich každý deň čerstvé, takže to nie sú žiadne polotovary, žiadne margaríny ani rastlinné tuky u nás nenájdete. Sme si toho vedomí, ľudia nie sú hlúpi. Viem, že ak by sme začali znižovať kvalitu, tak sa nám to hneď v zlom vráti, ľudia by k nám prestali chodiť. Budúci rok máme v pláne kúpiť vlastný ovocný sad, budeme si tak môcť sami pestovať čerstvé ovocie, vyrábať džemy.

Je to tak trochu aj problém dnešnej doby, ľudia už ani nevedia, ako chutia poctivé zákusky. Potom prídeme my ľudia si myslia, že všetko je umelé a že iba  malé staré cukrárne to robia poctivo.  Opak je ale pravdou, z vlastných skúseností môžem povedať, že práve tieto malé cukrárne, ktoré nájdete v každom meste nahradzujú živočíšne smotany lacnými rastlinnými tukmi, margarínmi. Ani v Trenčíne to nie je inak.

Máte v ponuke zákusky aj pre diabetikov?

Áno, máme tiež dia zákusky, minulý týždeň sme začali s predajom dokonca bezlepkových. Zatiaľ máme štyri druhy, ale postupom času chceme tento sortiment rozširovať.

Blíži sa zimné obdobie, prispôsobujete svoju ponuku ročným obdobiam?

Áno, v zime sa naša ponuka samozrejme mení. Letné ovocné limonády vymeníme za čaje s čerstvej mäty zázvoru, vareného vína. Pripravujeme tiež novú ponuku zimných horúcich nápojov na zahriatie. Našou tradíciou je ale vianočné pečivo, ľudia v Trenčíne to zatiaľ nepoznajú, ale verím, že budú veľmi spokojní. Predávame kilové a polkilové balenia zabalené do krásnych vianočných krabíc. Je v nich dvadsať druhov vianočných zákuskov. Väčšina ľudí si u nás na to tak zvykla, hovoria, že sa im na Vianoce už ani v dnešnej hektickej dobe neoplatí piecť.

Pozývame vás vychutnať si atmosféru a noblesu tradičnej cukrárne, kde sa vo vzduchu miesi vôňa čerstvej kávy a kde chuť ručne vyrobených zákuskov dokonale ladí s interiérom. Vyrábame poctivé zákusky z poctivých surovín, inšpirujúcich sa na svetových výstavách, ale aj tradičné české a slovenské koláčiky.

 

Cukráreň a kaviareň Eiscafe Delikana Trenčín

Adresa: Hviezdoslavova 142. Trenčín, 91101

tel: +421 948420551

FB: eiscafe delikana trenčín

email: delikanatrencin@gmail.com

 

pondelok-štvrtok:

7:30-20:00

piatok:

7:30-20:30

sobota:

9:00-20:30

nedeľa:

9:00-20:00

Autor: Ivan Múdry

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trenčín

Komerčné články

  1. Bezlepkové delikatesy od šéfkuchára svetových hviezd
  2. Kozmetika ju najprv zachránila, dnes ňou pomáha iným
  3. IAD Investičný Realitný Fond: Kooperativa mieri do Twin City C
  4. V predaji 3-izbových bytov vedie projekt v Dúbravke
  5. Hyundai má neodolateľné zľavy. Ušetríte tisícky eur
  6. Čo bude toto leto in?
  7. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  8. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  1. Kozmetika ju najprv zachránila, dnes ňou pomáha iným
  2. Bezlepkové delikatesy od šéfkuchára svetových hviezd
  3. LESY SR hostili prestížne udeľovanie cien CIC
  4. IAD Investičný Realitný Fond: Kooperativa mieri do Twin City C
  5. Dá sa na Slovensku zbohatnúť poctivo?
  6. V predaji 3-izbových bytov vedie projekt v Dúbravke
  7. Hyundai má neodolateľné zľavy. Ušetríte tisícky eur
  8. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  1. Hyundai má neodolateľné zľavy. Ušetríte tisícky eur 8 441
  2. Kozmetika ju najprv zachránila, dnes ňou pomáha iným 7 439
  3. Kam smerujú peniaze bohatých? 4 094
  4. Dá sa na Slovensku zbohatnúť poctivo? 3 506
  5. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 3 121
  6. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 3 032
  7. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život? 3 029
  8. Čo bude toto leto in? 2 729
  1. Filip Tikl: Mužská prostitúcia: Globálny svet ticha a túžob
  2. Martin Fronk: Modrý kameň: miesto, kde si oddýchnete, zaspomínate a nadýchnete sa histórie
  3. Tadeáš Ďurica: Eurofondy ako nástroj vydierania alebo boja za hodnoty EÚ?
  4. František Kukura: Keď sa moc mení na inštinkt prežitia
  5. Viktor Pamula: 83 rokov od Operácie Anthropoid
  6. Branislav Hláčik: Nedotknuteľná - kapitola 4
  7. Júlia Piraňa Mikolášiková: Otázky pre Jána Čurillu
  8. Tomáš Čajda: Čo sa s tebou stalo Nové Mesto?
  1. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 870
  2. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/ 6 902
  3. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 902
  4. Vladimír Čuchran: Správanie sa pri nákupoch. Až sa nabudúce v obchode zahľadíte na "krtkovanie" v potravinách. Možno návod, chvíľa na zamyslenie. Dôchodca v obchode. 6 791
  5. Martin Ondráš: Podivné penzióny vs rozkrádanie eurofondov - skutočná pravda 5 011
  6. Viktor Pamula: Odkaz premiera jeho voličom i nám všetkým. 4 836
  7. Soňa Kallová: Národný dopravca zvýšil cestovné v Tatrách o 400%. Pri kúpe v pokladni o 500%. 4 594
  8. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť 4 559
  1. Věra Tepličková: Bujak Marián alebo Odkaz ženám, čo obľubujú bitkárov
  2. Věra Tepličková: Temné progresívne sily ovládli Brusel
  3. Marcel Rebro: Bude na ochranu premiéra Fica prijatý "LEX ALKOHOL"?
  4. INESS: Cena zamestnanca verzus OECD: ktoré je správne?
  5. Radko Mačuha: Teleráno na ministerstve kultúry?
  6. Roman Kebísek: Pilárik: Harpha Davidica, 1651, slovenský literárny barok
  7. Marcel Rebro: Na Slovensku s jeho pomocou lovia medvede, v Ukrajine Rusov
  8. Marian Nanias: Jadrové zbrane – versus - Umelá Inteligencia.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Návrhy zmlúv zo strany miest krajskí poslanci napokon neschválili.

Poslanci prechod nemocníc pod mestá neschválili.


1
Do súťaže sa prihlásila aj obec Dolná Súča v Trenčianskom okrese.

Víťazná obec získa okrem titulu aj 15-tisíc eur.


Tomáš Tatar počas zápasu Montreal Canadiens - New Jersey Devils.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa po šestnástich rokoch sťahuje zo zámoria naspäť do Európy.


TASR
Ilustračné foto.

Policajt je obvinený z viacerých trestných činov.


TASR
  1. Filip Tikl: Mužská prostitúcia: Globálny svet ticha a túžob
  2. Martin Fronk: Modrý kameň: miesto, kde si oddýchnete, zaspomínate a nadýchnete sa histórie
  3. Tadeáš Ďurica: Eurofondy ako nástroj vydierania alebo boja za hodnoty EÚ?
  4. František Kukura: Keď sa moc mení na inštinkt prežitia
  5. Viktor Pamula: 83 rokov od Operácie Anthropoid
  6. Branislav Hláčik: Nedotknuteľná - kapitola 4
  7. Júlia Piraňa Mikolášiková: Otázky pre Jána Čurillu
  8. Tomáš Čajda: Čo sa s tebou stalo Nové Mesto?
  1. Natália Milanová: Nové záchody na ministerstve kultúry smrdia. Poriadne smrdia. 7 870
  2. Otilia Horrocks: Keď sa p. redaktorka Benedikovičová opýtala premiéra Roberta Fica na PPA haciendy... /plus video/ 6 902
  3. Branko Štefanatný: Hráči z KHL nie, Šatan nie! 6 902
  4. Vladimír Čuchran: Správanie sa pri nákupoch. Až sa nabudúce v obchode zahľadíte na "krtkovanie" v potravinách. Možno návod, chvíľa na zamyslenie. Dôchodca v obchode. 6 791
  5. Martin Ondráš: Podivné penzióny vs rozkrádanie eurofondov - skutočná pravda 5 011
  6. Viktor Pamula: Odkaz premiera jeho voličom i nám všetkým. 4 836
  7. Soňa Kallová: Národný dopravca zvýšil cestovné v Tatrách o 400%. Pri kúpe v pokladni o 500%. 4 594
  8. Tomáš Mikloško: Toxické peklo: Ako rozpoznať narcistu a jeho obeť 4 559
  1. Věra Tepličková: Bujak Marián alebo Odkaz ženám, čo obľubujú bitkárov
  2. Věra Tepličková: Temné progresívne sily ovládli Brusel
  3. Marcel Rebro: Bude na ochranu premiéra Fica prijatý "LEX ALKOHOL"?
  4. INESS: Cena zamestnanca verzus OECD: ktoré je správne?
  5. Radko Mačuha: Teleráno na ministerstve kultúry?
  6. Roman Kebísek: Pilárik: Harpha Davidica, 1651, slovenský literárny barok
  7. Marcel Rebro: Na Slovensku s jeho pomocou lovia medvede, v Ukrajine Rusov
  8. Marian Nanias: Jadrové zbrane – versus - Umelá Inteligencia.

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu