Nedeľa, 26. september, 2021 | Meniny má EditaKrížovkyKrížovky

V januári bude vyhlásenie Jedenástky roka 2004 ObFZ Trenčín

V zasadačke OÚ SZTK v Trenčíne sa koncom novembra uskutočnilo riadne zasadnutie (tohto roku posledné) Rady Oblastného futbalového zväzu Trenčín. Prítomní členovia si vypočuli hodnotiacie správy predsedov jednotlivých komisií za jesennú časť súťažného ročn

íka 2004-2005. Na úvod predseda výkonného výboru Š. Kolárik vyhodnotil uznesenie, ktoré okrem jedného bodu bolo do bodky splnené. Zároveň sa zmienil aj o tom, že sa pripravuje slávnostné vyhlásenie Jedenástky roka 2004 ObFZ Trenčín, ktoré sa uskutoční v januári.

ŠPORTOVO-TECHNICKÁ KOMISIA
Po ňom ako prvý dostal hodnotiace slovo predseda Športovo-tehnickej komisie Pavol JEŽÍK, ktorý vo svojej správe konštatoval, že členovia (Žila, Mrázik, Uhlík, Šesták, Červeňan a Kyselica) sa na zasadnutiach stretávali každú stredu a schvaľovali výnimky, vzájomné dohody FO, výsledky jednotlivých kôl a taktiež aj skontumovali niektoré výsledky za nedostavenie sa k zápasu, predčasné ukončenie pre nízky počet hráčov, neoprávnený štart hráčov a inzultáciu rozhodcu. Počas jesene pre neoprávnený štart skontumovali šesť stretnutí, pre nenastúpenie na MFZ deväť zápasov, pre nízky počet hráčov dva a pre inzultáciu (Mn. Lehota - Skalka n/V) jeden duel. ŠTK riešila dve sťažnosti (V. Hradná, Nová Ves) pre neoprávnene účtovanie cestovného. Dokonca dva kolektívy museli vylúčiť zo súťaže - po 3. kole v III. triede sever futbalistov Brunoviec, ktorí nenastúpili na tri MFZ a ich výsledky sa anulovali. V II. tr. dorast - skupine sever taký istý osud postihol mládežníkov FO Mníchova Lehota (3x nenastúpili na MFZ).

DISCIPLINÁRNA KOMISIA
Predseda disciplinárnej komisie Miroslav JEŠKO predniesol prítomným členom Rady kompletné vyhodnotenie jesennej časti. Počas nej bolo udelených 1441 žltých kariet - žiaci videli 43 (nárast oproti jari o 11), dorastenci 375 ŽK (nárast o 60) a muži 1023 (nárast o 301). Najviac ŽK - 421 ukázali rozhodcovia v stretnutiach MO dospelých, v II. tr. JUH dospelí ich bolo 223, II. tr. SEVER 243, III. tr. JUH 78, III. tr. SEVER 24, III. STRED 34. Najmenej ŽK v MO seniorov videli hráči H. Srnia (17), ktorí zároveň nemali ani jedného vylúčeného hráča. Najviac ŽK (33) uvideli futbalisti Trenč. Teplej a Dolnej Súče. Najviac červených kariet (šesť) ukázali arbitri hráčom Novej Vsi. Vo všetkých kategóriách videli hráči 140 ČK (pokles o dve) - dospelí - 83, dorastenci - 50, žiaci - 7.

DVE INZULTÁCIE
V jeseni boli dve (v jarnej časti jedna). V stretnutí II. tr. sever Mn. Lehota - Skalka n/V bol inzultovaný hlavný rozhodca hráčom a asistent rozhodcu divákom v nadstavenom čase. Druhá inzultácia bola v zápase MO dorastu Lúka - Melčice-Lieskové, kde bol arbiter inzultovaný po stretnutí divákom z Lúky.

NEPRÍSTOJNOSTI
Celkove tak tomu bolo v šiestich stretnutiach. V MO dospelých v zápase Hôrka - Soblahov, MO dorast V. Hradná - Nová Ves, II. tr. sever Ivanovce - Svinná, II. tr. Bošáca - Dol. Srnie, MO Čachtice - Soblahov, MO dor. H. Súča - Lubina. Na jar bolo o jednu neprístojnosť menej. DK zaznamenala aj dva neoprávnene štarty hráčov (Neporadza II. tr. sever - P. Pristach hral v treste, Tr. Turná MO dor. - Ľ. Poruban hral v treste). Počas jari bolo až šesť neoprávnených štartov.

STOP ARBITROM
Zastavením činnosti nepodmienečne na rôzny počet zápasov a pokarhaním bolo potrestaných až deväť arbitrov: Opatovský, Macejka, Ondrušek, Majcher, Fetr (2x), Rožník, Šidla, Bulejko. Najvyšší trest si vykoledoval Majcher - na 12 mesiacov. V jarnej časti bola zastavená činnosť iba jednému rozhodcovi. Trest na 4 mesiace dostal aj delegát V. Zámečník. Až deväť ľudí bolo počas stretnutí vykázaných z lavičky (3x tréneri, 5x vedúci mužstiev a jeden lekár).

NA PRETRASE AJ ROZHODCOVIA
Veľmi výstižnú hodnotiacu správu predniesol aj predseda komisie rozhodcov Viliam GAJDÚŠEK, ktorý na úvod informoval, že pre jesennú časť súťaží mal na nominačnej listine 70 rozhodcov, keď počas letnej prestávky pribudli nové arbitrovské tváre - M. Jelínek, M. Mrázik, Š. Meravý, M. Madunický a E. Markovský. Rozhodca Chorvát rozhodoval iba mládežnícke stretnutia, pozastavenú delegáciu na jeseň mal V. Pavlovič a arbitri Š. Hodál, J. Babrnák a Ľ. Pavlovič boli ospravedlnení na celú jesennú časť. To znamená, že na rozhodovanie stretnutí dospelých bolo k dispozícii 65 arbitrov, z ktorých bola niektorým ďalším zastavená činnosť a pozastavená delegácia za rôzne priestupky a iní sa ospravedlnili. V jeseni bolo DK potrestaných desať rozhodcov. Pozastavenú činnosť KR malo 21 arbitrov s celkovou dĺžkou trestu 56 zápasov, čo na jedno kolo predstavuje v priemere 3,73 pozastavených delegácií. Hodnotenie rozhodcov od delegátov sa pohybovalo od známky 4,0 (2x Kotian, Baláž) až po známku 8,2 (1x Farkaš). Rozhodcovia, ktorí boli zaradení na nominačnú listinu MO, boli hodnotení v 130 zápasoch a dosiahli priemernú známku 7,27. Poradie na čelných miestách: 1. D. Jančo 7,56, 2. T. Gajdoš (7,53), 3. T. Zemko (7,35), 4. J. Stračiak (7,35), 5. J. Felgr (7,35), 6. P. Maráz (7,34) atď.

Bez ospravedlnenia alebo zastavenia činnosti absolvovalo jeseň 14 rozhodcov: Klimčík, Petrík, Galko, Poláček, Valápka, Hruda, Podmajerský, Macejka, Kunová, V. Mrázik, Čič, Sokolovič, Špaček a Oravec. Rozhodcovskú činnosť po dovŕšení 60 rokov života pravdepodobne ukončí Jozef Vozár. Vo februári 2005 sa uskutoční Seminár rozhodcov ObFZ.

KOMISIA DELEGÁTOV
Ako informoval predseda KD Jozef PECHO, tá pracovala v trojčlennom zložení (Šubert, Burza), ktorá okrem schvaľovania obsadenia delegátov na jednotlivé MFZ aj vyhodnocovala správy delegátov zo stretnutí. Hlavnou prioritou a úlohou komisie je dosiahnuť vyššiu kvalitu práce delegátov v záujme odbornosti. Činnosť delegátov okrem hodnotenia výkonov rozhodcov bola zameraná aj na to, ako si plní povinnosti usporiadateľská služba, ako sa správajú lavičky náhradníkov, tréneri a diváci, vybavenosť ihrísk a štadiónov. V priebehu jesene sa delegáti dopúšťali najčastejších chýb vo svojich správach najmä nedostatočným popisom priestupku, nesprávnou minutážou, zámenou mien, terminológiou, citeľné boli nedostatky aj pri popise kritických situácií, alebo dokonca ich neuvedenia. Za nedostatky a iné priestupky bola dvom delegátom pozastavená delegácia na 1 MFZ (udelením trestných bodov) a jeden delegát mal zastavenú činnosť DK.

Celkove bolo k dispozícii na jesennú časť jedenásť delegátov, ktorí hodnotili 151 MFZ a udelili priemernú známku rozhodcom stretnutí 7,27, asistentom 7,70 - priemerná známka je 7,53. Najnižšie známky 4,0 udelili delegáti Burza a Neckář, 5,8 Ježík, 5,4 Šubert, najvyššie známky - 8,2 Ježík a 8,1 Batelka.

TRÉNERSKO-METODICKÁ KOMISIA
Šéfom komisie je Tibor GRÓFIK, ktorý sa na úvod pochválil, že sa im podarilo vyškoliť 21 trénerov základnej - IV. triedy, ktorí si neskôr môžu spraviť vyššiu eurolicenciu. Futbalový výber ObFZ Trenčín (ročník 1991) sa zúčastnil regionálnych turnajových zápasov, aj o Pohár Imricha Stachu, ale do záverečných bojov sa nekvalifikoval. Plánovaný kemp sa však pre nedostatočný záujem žiakov neuskutočnil.

DISKUSIA
Reč sa predovšetkým točila najmä o tom, či futbalové kluby majú, alebo nemajú mať kvalifikovaných trénerov a kto by mal ich kvalifikáciu kontrolovať aspoň v najvyššej súťaži - MO. Na túto tému odzneli z úst kompetentných funkcionárov rôzne názory a návrhy. Ako to nakoniec dopadne, o tom rozhodne výkonný výbor po konzultáciach s TMK a svoje rozhodnutie predložia na vyjadrenie členom Rady na februárovom zasadnutí. Hovorilo sa aj o tom, či kluby ObFZ vstúpia do novovzniknutého Krajského športového centra. Či tomu nakoniec tak bude, alebo nie, rozhodnú vzájomné rokovania zainteresovaných strán. Na záver bolo prečítané uznesenie z tohtoročného posledného zasadnutia Rady Oblastného futbalového zväzu v Trenčíne.

Najčítanejšie na My Trenčín

Inzercia - Tlačové správy

1. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať?
  2. Jablone prekonali očakávania. O bývanie v Bytči je veľký záujem
  3. Znalec slovenského brandy
  4. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho
  5. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy?
  6. Naša klimatická zmena: Návod ako pomôcť pri záchrane planéty
  7. Školy sa znova môžu zapojiť do zberu starých mobilov
  8. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  9. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im?
  10. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet
  1. Zateplenie šikmej strechy PUR penou či minerálnou vlnou?
  2. Ako uľahčiť opatrovanie seniorov doma
  3. Samočistiace vypínače chránia pred infekciami
  4. Ako zvýšiť produktivitu vašej prevádzky?
  5. Hobbymarket OBI predstavil nový koncept predajne v Michalovciach
  6. Aktuálne radarové a slovenské hlásenia v autokamere?
  7. Tesco announces net-zero target of 2035 for its operations
  8. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  9. Lekárska prehliadka pre cudzincov je v Nitre, aj bez objednania
  10. Tento výťah si poradí aj s tým najužším schodiskom
  1. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi 6 937
  2. Ako môžu fajčiari pomôcť prírode? Úplne jednoducho 5 889
  3. Prišli škrečky a Dedoles počíta tržby na desiatky miliónov 4 617
  4. Zateplenie strechy PUR penou či minerálnou vlnou? 4 042
  5. Maurícius vás nenechá chladnými. Za akými miestami sa vybrať? 3 947
  6. Zodpovedné investovanie praje budúcnosti a je fér 3 536
  7. Jablone prekonali očakávania. O bývanie v Bytči je veľký záujem 3 437
  8. Slováci ochutnali vegánske bagety. Chutili im? 3 432
  9. Sedemnásť slovenských hotelov na septembrový last minute výlet 3 265
  10. Poznáte všetkých TOP 10 Bratislavy? 3 024

Blogy SME

1. Štefan Vidlár: Za ty prachy z Bruselu
  2. Zuzana Cascino: Striptér duše
  3. Ivo Nesrovnal: Vďaka Angele Merkelovej!
  4. Peter Chudý: Ako policajný funkcionár zničil stopy na mieste činu (vraždy/samovraždy) alebo v polícii sú stále ľudia, ktorí tam nemajú čo robiť.
  5. Ladislav Boršoš: Valloslava/nahlas…
  6. Denis Jánošík: Nevidiaci a slabozraký
  7. Marcel Burkert: Šokujúce slová Dr. Urbánka, ktorý 20 rokov pracoval pre fy ako Pfizer, Johnson a iné.
  8. Anna Milanová: Strom a Klíma ťa potrebuje... 2021
  1. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí 26 754
  2. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič. 11 691
  3. Martin Dorčák: DPH podľa Remišovej 6 183
  4. Lucie Meisnerová: Svadba v polovici života 5 604
  5. Radovan Kulín: Kováčik má šťastie, že nevyrábal mastičky z konope 5 547
  6. Stanislav Martinčko: R.Fico sa stal kajúcnikom č.1 !!! 4 060
  7. Peter Chudý: Šesť spôsobov na odstránenie čestného policajta alebo ako to bolo za prezidentovania Tibora Gašpara a likvidačné metódy prehnitého systému dnes. 3 815
  8. Pavel Dvořák: Ako ma zmenilo desať rokov v Číne 3 781
  1. Lucia Šicková: Poučenia z herného biznisu 1: O hrách a systémoch
  2. Róbert Ďurec: Slovensko ako daňový raj? Takto to robia bohatí
  3. Pavol Koprda: 90% hospitalizovaných ľudí je nezaočkovaných. Čo nám to hovorí o vakcínach? Takmer nič.
  4. Karolína Farská: Do Ficovej éry sa vraciame aj bez neho
  5. Adam Valček: Vyšetrovateľ dal Bödörovi pokutu za to, že mlčal
  6. Karolína Farská: Dva rozdielne protesty za slobodu
  7. Adam Valček: Neexistujúca kancelária aj termín. Výpovede proti Výbohovi nesedia
  8. Pavol Koprda: Očkovacia lotéria: Čo môže priniesť a kde sú jej úskalia? Pohľad cez dáta, teóriu hier a hazardné hry

Hlavné správy z Správy Trenčín - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trenčín

Rizikoví novorodenci. V maďarskom Miškovci ich osem zomrelo za nejasných okolností.

Prinášame vám prehľad novorodeniatok, ktoré sme odfotili v trenčianskej a myjavskej pôrodnici. Ich fotky boli zverejnené v MY Trenčianskych novinách.

6 h

Cudzinci uviedli, že pochádzajú z Afganistanu a majú od 15 rokov do 30 rokov.

(tn) 25. sep
Peter Martinák (na fotke hore) vedie kurz od roku 2008.

Najstarší absolvent počítačového kurzu mal 92 rokov.

25. sep

Nenechajte si ujsť ďalší diel LIVE diskusie na tému zelenej energie s fundovanými hosťami už v utorok 28. septembra o 11:00 hod.

24. sep

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Obeť mala len 27 rokov.

25. sep

Dieťa spadlo do podzemnej nádoby na zber dažďovej vody.

a 1 ďalší 20 h

V lokalite nejde o prvý prípad stretnutia s medveďom.

TASR 26. aug

Vodič motocykla neprežil náraz do dopravnej značky. Osobné auto, v ktorom boli aj dve deti, sa zrazilo s domiešavačom.

20 h

Blogy SME

1. Štefan Vidlár: Za ty prachy z Bruselu
  2. Zuzana Cascino: Striptér duše
  3. Ivo Nesrovnal: Vďaka Angele Merkelovej!
  5. Ladislav Boršoš: Valloslava/nahlas…
  6. Denis Jánošík: Nevidiaci a slabozraký
  8. Anna Milanová: Strom a Klíma ťa potrebuje... 2021