omegou úspechu v rozvoji cestovného ruchu, hotelierstva a stravovania. Jedným z predpokladov pozitívneho vývoja v tejto ekonomickej oblasti je kvalitná personálna základňa. Tu má nezastupiteľné miesto školstvo. Týmto smerom sa vydala i Združená stredná škola hotelových služieb a obchodu v Trenčíne.
V posledný aprílový deň si, po päťročnom štúdiu, prví budúci absolventi z odboru hotelových služieb na pratických maturitných skúškach overovali vlastné zručnosti. I keď to nebude ich hlavná pracovná činnosť, ako budúci manažéri hotelových a reštauračných prevádzok musia poznať prácu ľudí, ktorých budú riadiť. Len tak môžu objektívne hodnotiť výsledky ich práce. Napokon, súčasťou ich potvrdenia o vzdelaní, okrem maturitného vysvedčenia bude aj výučný list, čo im dáva dobré predpoklady na úspešné uplatnenie sa v praxi.
Slávnostný banket, kde sa okrem nápojov podávalo päť hlavných jedál, absolventi zvládli výborne. Veď vlastné zručnosti a vedomosti dokazovali už aj v minulých rokoch pri úspešných účastiach na mnohých súťažiach a v praxi nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. (ml)